RODITELJI, PAŽNJA: Ovo su najbolji smartfoni za decu! (FOTO)

Svaki roditelj želi da zna gde se njihovo dete nalazi u svakom trenutku, ali i da ih zaštiti od neprimerenih sajtova i aplikacija. Na svu sreću, danas postoje pametni telefoni koji su napravljeni baš u tom cilju, i baš za decu

  • 8
Foto-ilustracija: Profimedia Foto-ilustracija: Profimedia

Današnja deca odrastaju uz tehnologiju. Iako su mobilni telefoni postali osnovni način komunikacije, oni ipak donose određeni finansijski trošak, kao i određenu dozu opasnosti za decu.

Svaki roditelj želi da zna gde se njihovo dete nalazi u svakom trenutku, ali i da ih zaštiti od neprimerenih sajtova i aplikacija. Na svu sreću, danas postoje pametni telefoni koji su napravljeni baš u tom cilju, i baš za decu.

Sa pravim uređajem, roditelji će moći da prate svoju decu putem GPS-a, odrede dostupnost pozivima, aplikacijama i igicama.

U nastavku pogledajte najbolje neke od najboljih mobilnih telefona i servisa koji su namenjeni isključivo za decu.

LG Optimus Zone 2

Foto: Promo Foto: Promo

Ovaj uređaj je jedna od najboljih opcija za roditelje koji svoju decu žele da upoznaju sa svetom pametnih telefona. Ima ugrađenu kameru, SMS poruke, a dolazi i sa punim pristupom Google Play marketu odakle se mogu preuzimati aplikacije. Iako se davanje ovakvog uređaja deci čini kao suluda ideja, Optimus Zone 2 ima "Guest Mode" koji omogućava roditeljima da podese sadržaj kojem će deca imati pristup.

Kajeet

Foto: Promo Foto: Promo

Reč je o servisu koji je dizajniran za same potrebne korisnika. On nudi bezbroj opcija kada je reč o izboru pametnog telefona, i pokriva bukvalno sve uređaje. Jednom kada napravite nalog na ovom servisu, moći ćete sami da podesite koje funkcije sve vaša deca mogu koristiti. Tako roditelji na primer mogu blokirati neželjene pozive, pratiti lokaciju dete putem GPS-a, ali i podesiti vreme u kojem se uređaj može koristiti.

Just5 CP10S Bestinspace

Foto: Promo Foto: Promo

Just5 već dugi niz godina kreira uređaje koji su laki za korišćenje. Sa velikim tasterima i svetlim monohromatskim displejem, Just5 idealan je za decu. Roditelji mogu programirati takozvani SOS broj, koji će se pozvati, ili na koji će biti poslata poruka, čim deca kliknu na "SuperButton" dugme. Ovaj telefon čak ima ugrađenu i baterijsku lampu koja može da funkcioniše i kada je baterija uređaja prazna.

FiLIP 2

Foto: Promo Foto: Promo

Ovo je možda najupečatljiviji uređaj na listi. Reč je o nosivom gedžetu koji funkcioniše kao lokator i kao telefon. Roditelji putem aplikacije za iOS i Android direktno mogu kontrolisati ovaj sat. FiLIP 2 dolazi u nekoliko različitih boja, i može se programirati da prima pozive od pet različitih brojeva. Roditelji deci čak mogu slati i SMS poruke koje će se prikazati na ekranu.

Kurio Phone

Foto: Promo Foto: Promo

Ovo je najskuplji uređaj na listi, ali po mogućnostima koje on donosi vredi svaku paru. Naime, roditelji pored toga što deca mogu pratiti putem GPS-a, mogu postaviti i "bezbedne" i "opasne" zone na mapi. Kurio takođe ima ugrađen internet pretraživač namenjen deci, pa se ne morate brinuti da će mališani naleteti na neke neprimerene sadržaje. Pokreće ga Android operativni sistem, a roditelji mogu da prate informacije o svim kontaktima, pozivima, poslatim porukama i aplikacijama koje deca koriste.

Najnovije vesti iz sveta kompjutera, igrica, mobilnih telefona, gedžeta možete pratiti i na našoj Facebook stranici!

(Telegraf.rs / Izvor: digitaltrends.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zagrebčanin

    1. februar 2015 | 16:37

    Najbolji mobitel za djecu je stara nokija takozvana cigla,neuništiva je,može slat poruke i primat pozive ima nekakvih igrica dobrih,a i baterija joj traje godinama.

  • SFM

    1. februar 2015 | 18:10

    Ne znam koji je najbolji za decu, ali znam da deca zele samo jedan - iPhone.

  • Anonymus

    19. februar 2015 | 22:09

    Ja imam iphone 6 plus.takodje ja sam dete.imam odlicne ocene i zato moji roditelji , baka i deka zele da mi ispune moje zelje.nisam mogao da verujem da sam ga dobio.vodio sam razgovor o tome sta bi me obradovalo.tako sam dobio iphone 6 plus.ja nisam to trazio.mislim da bi bilo bolje da smo taj novac dali u humanitarne svrhe.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA