ŽELITE DA BUDETE MILIONER? Učite od klinaca koji to već jesu!

Postati preduzetnik danas ne podrazumeva dug koji vodi u bankrot, već može predstavljati novu šansu, uspeh i dobru zaradu

  • 3

Da li poznajete dete koje je postalo milioner pre nego što je završilo srednju školu? Iako bi ovo pitanje pre samo desetak godina zvučalo kao šala, situacija se znatno promenila. Broj milionera tinejdžera je iznenađujuće veliki.

Ovde ne govorimo o teen zvezdama sa televizije ili iz muzičke industrije, u čiju je promociju uloženo mnogo novca. Govorimo o klincima koji nemaju dovoljno godina da otvore bankovni račun, ali razumeju kako biznis funkcioniše i umeju da naprave novac.

Evo nekoliko najekstremnijih primera:

Kristijan Ovens

Kristijan Ovens je svoj prvi million stvorio pre nego što je napunio 16 godina. Rano je naučio veb dizajn, pa je prvu kompaniju osnovao sa 14 godina. Tada je počeo da pregovara sa proizvođačima i distributerima oko svog paketa aplikacija za Mac OS X. Stiv Džobs mu je bio uzor. The Mac Bundle Box ga je ubrzo učinio milionerom.

On je na vreme shvatio da ako ljudima ponudite nešto u paketu po nižoj ceni sa istim kvalitetom, imate dobitnu kombinaciju. Probajte da razmišljate na ovaj način.

Foto: Flickr/ Mr_Stein Foto: Flickr/ Mr_Stein

Emil Motocika

Prvi posao Emila Motocika je bilo košenje travnjaka. Tada je imao 9 godina. Iako ovo može izgledati kao tipičan posao za njegove godine, Emil je ubrzo otišao korak dalje. U svojoj 13. godini uzeo je zajam od 8.000 dolara da kupi profesionalnu kosilicu. Osnovao je Motycka Enterprises do svoje 18. i prvog leta zaradio 100 000 dolara. Sada stvara milione.

Vidite da raditi uobočajen, slabo plaćen posao može da donese milione. Stvar je u pristupu i spremnosti da podignete stvari na viši nivo. Svakako, rizik uvek postoji.

Foto: Wikipedia7Charles & Hudson Foto: Wikipedia7Charles & Hudson

Evan sa EvanTube

Evan je pokrenuo YouTube kanal EvanTube sa samo 8 godina. Trenutno zarađuje oko 1,3 miliona dolara samo od ovog kanala. Pitanje koje se nameće jeste o čemu može jedan osmogodišnjak da priča i kakvi su njegovi klipovi? Upravo primereno svojim godinama, u pitanju su recenzije igračaka i svega što intrigira klince njegovih godina. Da, možete se obogatiti pričajući o Lego kockama i Angry Birds.

Ne treba da bežite od svojih strasti. Ako radite ono što volite i dobri ste u tome, možete svoju strast ili hobi pretvoriti u multimilionski poduhvat. Naravno, uz dovoljno upornosti.

Printskrin: Youtube/EvanTubeHD Printskrin: Youtube/EvanTubeHD

Džonson iz Cheers and Tears

Kao srednjoškolac Džonson je zarađivao oko 400 hiljada dolara godišnje. Sve je počelo kada je napravio pozivnice za žurku koju su priredili njegovi roditelji. Kada su gosti videli pozivnice, odmah su tražili da isto uradi za njih, za novčanu naknadu. Sa 14 godina osnovao je Cheers and Tears, prešao u razvoj softvera i onlajn oglašavanje, što ga je učinilo milionerom tokom srednjoškolskih dana.

Ako ste u nečemu dobri, možete da napravite velike stvari. Ne potcenjujte svoj talenat i znanje. Ma koliko vam se činilo trivijalnim, baš to može biti vaša karta za svet bogatih.

Printskrin: Youtube/Roy Kimani Printskrin: Youtube/Roy Kimani

Adam Hildret, vlasnik Dubit i Crisp

Adam je postao milioner do 16.godine. Nakon što je stvorio sajt za tinejdžersko umrežavanje, inače jako popularan u Britaniji, osnovao je Crisp, kompaniju koja pomaže da se deca zaštite od zloupotrebe posredstvom interneta. Već 2004. godine Adam je ušao u top 20 najbogatijih tinejdžera u Ujedinjenom Kraljevstvu.

Ponekad je najbolje slediti popularni trend i pokušati da stvorite nešto slično. Dobro je i pronaći potrebu i izaći joj u susret. Adam je spojio obe stvari.

Foto: odessanews.biz Foto: odessanews.biz

Pogledajte ove klince i učite od njih. Možda oni dolaze iz razvijenijih delova sveta, ali sa poslovanjem putem interneta ovaj argument gubi na značaju. Sigurno imate više iskustva od njih. Sigurno imate i dobrih ideja. Šta vas sprečava da počnete sa eksperimentisanjem?

Postati preduzetnik danas ne podrazumeva dug koji vodi u bankrot. Zato se nemojte obeshrabrivati, već probajte da uzmete život u svoje ruke uprkos svemu. Niko to neće učiniti za vas.

Najnovije vesti iz sveta kompjutera, igrica, mobilnih telefona, gedžeta možete pratiti i na našoj Facebook stranici!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • fste

    3. februar 2015 | 01:38

    A jel neko od njih mozda iz Srbije?? Kad budem ziveo u Americi ili Velikoj Britaniji mozda i pokusam nesto :)

  • Zoran

    2. februar 2015 | 16:22

    Sa tri god. Vec ima prvi milion sa pet već deset toliko su pametni da placu kad ostanu u mraku roditelji peru novac oreko njih to je to genije sa 7 god moze da napreduje od vršnjaka za 5 god ali ne 100 god

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA