Ove tri aplikacije će vam UNIŠTITI smartfon!

Liz Markman, portparolka Google-a, rekla je da su tri aplikacije povučene sa Google Play-a, ali se sumnja da milioni korisnika još uvek imaju problema

  • 5

Korisnici pametnih telefona sa Android operativnim sistemo,  upozoreni su da tri aplikacije koje su dostupne na Google Play marketu, mogu naškoditi njihovim telefonima.

Pre nego što je Google postao svestan opasnosti koju predstavljaju aplikacije "Durak Card Game", "Russian History" i aplikacija koja imitira IQ test na ruskom jeziku, one su već dostigle nivo popularnosti koju ima čuveni "Candy Crush" na primer.

Popularnost aplikacija uzrokovala je da milioni korisnika iskuse probleme u vidu masovnog iskakanja pop-up prozora.

Nakon što korisnici preuzmu i instaliraju aplikacije sa marketu, one bi "sačekale" pre nego što izvrše napad. Naime, problemi bi počeli da se dešavaju tek nakon što korisnici preuzmu dodatne aplikacije kako bi se uzrok problema sakrio. Pop-up prozori su predlagali korisnicima da skinu štetne aplikacije koje dodatno zagušuju smartfon i koje sakupljaju privatne podatke korisnika.

Liz Markman, portparolka Google-a, rekla je da su tri aplikacije povučene sa Google Play-a, ali se sumnja da milioni korisnika još uvek imaju problema sa pop-up prozorima i da još uvek ne znaju šta ih uzrokuje.

Najnovije vesti iz sveta kompjutera, igrica, mobilnih telefona, gedžeta možete pratiti i na našoj Facebook stranici!

(Telegraf.rs / Izvor: klix.ba)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA