BATERIJA VAM VIŠE NIKADA NEĆE BITI PRAZNA: Ovako ćemo puniti smartfone u budućnosti!

Trajanje baterije je i dalje veliki problem na mnogim uređajima, pa bi ova tehnologija, ukoliko zaživi, sigurno rešila velike probleme

  • 1

Tehnologija će uskoro biti toliko napredna, da ćemo uz pomoć naše odeće moći da punimo pametne telefone i tablete, tvrdi Frenk Golding, nekadašnji šef u kompaniji Google.

Prema njegovim rečima, odeća će u bliskoj budućnosti moći da koristi naše telo kao izvor energije. Pametna vlakna koja prikupljaju kinetičku energiju kako bi napravili struju već se ugrađuju u odeću i modne dodatke.

- Nosivi uređaji će uskoro transformisati naša tela u izvor energije. Danas već imamo audio indukciju, a indukcija energije je sledeća stvar u razvitku tehnologije. Noseći određeni tip uređaja naše celo telo će postati izvor energije, i na taj način ćemo moći da napajamo male uređaje bežičnim putem - istakao je Frenk Golding.

Svakim danom se pojavljuju novi modeli pametnih satova koji mogu da prate otkucaje srca, mere broj sagorelih kalorija, pokazuju notifikacije... Pametne narukvice su takođe u ekspanziji, a uz pomoć njih, kao i pametnih satova, osobe koje ih nose mogu brzo i jednostavno da plaćaju razne usluge.

Foto: Flickr/twicepix Foto: Flickr/twicepix

Trajanje baterije je i dalje veliki problem na mnogim pomenutim uređajima, pa bi ova tehnologija, ukoliko zaživi, sigurno rešila velike probleme.

Iako su trenutni nosivi gedžeti još u ranim fazama razvoja, i mnogi ljudi ih ne koriste uopšte, stručnjaci predviđaju da će ovaj segment tehnologije drastično porasti u narednih nekoliko godina.

Najnovije vesti iz sveta kompjutera, igrica, mobilnih telefona, gedžeta možete pratiti i na našoj Facebook stranici!

(Telegraf.rs / Izvor: dailymail.co.uk)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA