Želite da budete lider? Onda morate da imate ovih 6 osobina!

Istraživači konsultantske kompanije za upravljanje talentima Caliper pokušali su da otkriju postoje li određene karakterne osobine koje se povezuju sa uspesima žena lidera

  • 2

Po najnovijim podacima, samo u SAD žene čine preko 51 odsto rukovodećeg kadra. Pa ipak, ovi očigledni kvaliteti nežnijeg pola još uvek nisu dovoljno eksponirani.

Istraživači konsultantske kompanije za upravljanje talentima Caliper pokušali su da otkriju postoje li određene karakterne osobine koje se povezuju sa uspesima žena lidera. Sve ispitanice obuhvaćene istraživanjem nalaze se na seniorskim pozicijama, sa iskustvom u rukovođenju odsecima za marketing, istraživanje i razvoj i prodaju.

Nizom anketa otkriveno je šest ličnih osobina koje su povezane sa postizanjem izuzetnih rezultata, a svojstvenih ženama. To su:

Asertivnost: Žene su direktne u komunikaciji i prilagođavaju se stilu sagovornika

Agresivnost: Žene donose konstruktivnu emocionalnu komponentu potrebnu za kretanje projekata napred

Foto-ilustracija: Freedigitalphotos.net / marin Foto-ilustracija: Freedigitalphotos.net / marin

Snaga ega: Žene su jake, otporne i sposobne da odgovore na izazove

Empatija: Žene su sposobnije da pokažu razumevanje i uspostave odnos prema tuđim osećanjima

Tolerantnost na stres: Žene se dobro osećaju u okruženju visokog stresa

Energičnost: Žene unose vitalnost i entuzijazam u tuđe dvorište.

Čini se da je žena koja "nema dlake na jeziku", koja je otporna na stres, spremna za rad u timu, ali i sposobna da pokaže saosećanje, najbolji izbor za lidera u modernom radnom okruženju.

Stoga nije ni čudno da su neke od vodećih IT lidera upravo iz redova dama. Šeril Sendberg, Meg Vitman, Marisa Mejer, Melinda Gejts − na čelu mnogih giganata su žene. Štaviše, neke od njih su odgovorne za ogromne uspehe i preokrete u kompanijskom poslovanju. Takav je, na primer, slučaj sa Marisom Mejer, koja je od preuzimanja Yahooa uspela da kupi čak 24 odsto deonica Alibabe, što će doneti prihod od čak 10 milijardi.

Odavno je jasno da žene na pravi način kombinuju strast i organizovanost. Međutim, to nije sve. Uz pravo obrazovanje i viziju, u bliskoj budućnosti će sve više žena zauzimati rukovodeće pozicije. Dakle, muškarci − radite više na sebi, utakmica još traje.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA