Ovo su najbolji uređaji predstavljeni na Svetskom kongresu mobilnih tehnologija! (FOTO)

Neki od uređaja koji su ove godine predstavljeni u Barseloni na MWC-u su Samsung Galaxy S6 i S6 Edge, Huawei Watch, HTC Grip, ali i još dosta drugih

  • 2
Foto: Tanjug/AP, Promo Foto: Tanjug/AP, Promo

Barselona svake godine početkom marta okupi najveće kompanije iz sveta tehnologije na Svetskom kongresu mobilnih tehnologija, poznatiji kao MWC.

Isti slučaj je i ove godine, a najveći ovogodišnji igrači na MWC-u su definitivno Samsung i HTC. Pogledajte koji uređaji su obeležili sajam u Barseloni ove godine.

HTC ONE M9

Foto: Promo/HTC Foto: Promo/HTC

Kompanija HTC predstavila je svoj ovogodišnji "flagship" pametni telefon. Prve reakcije su da M9 izgleda gotovo isto kao i M8, s tim što su hardver i softver naravno unapređeni.

M9: HTC predstavio najbolji android telefon do sada!

HTC One M9 objedinjuje najbolje karakteristike modela HTC One M7 i HTC One M8. Upečatljive metalne ivice savršeno se uklapaju sa skladnim oblinama dajući uređaju dragocen i skupocen izgled. Jednodelno kućište telefona potpuno je metalno i dodatno naglašeno dvobojnom završnom obradom u srebrnoj i roze-zlatnoj boji.

SAMSUNG GALAXY S6 I S6 EDGE

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Južnokorejski gigant je konačno predstavio naslednike Galaxy S5 modela, S6, s tim što je Samsung rešio da ove godine napravi i verziju sa zakrivljenim ekranom, S6 Edge.

Sve što ste želeli da znate o Galaxy S6 i S6 Edge!

Modeli Galaxy S6 i Galaxy S6 edge opremljeni su neverovatno svetlom i brzom prednjom i zadnjom kamerom. F1.9 objektivi i senzori visoke rezolucije kako na sekundarnoj kameri spreda (5MP) i primarnoj kameri pozadi (16MP) pružaju najsuperiorniji kvalitet slike kod smart telefona, čak i u mraku.

Informacije koje se tiču hardvera su bile već manje-više poznate, pa Galaxy S6 modele pogoni prvi 14-nanometarski procesor sa Exynos 7420 u “Little-big” konfiguraciji sa Cortex A57 i CorteX A53 koji su upareni sa Mali T760 GPU-om. Uparen sa 3 GB RAM-a, ovaj telefon briljira na SoC i memorijskom aspektu što smo, realno gledano, očekivali. Ipak, bitan napredak predstavlja upotreba LPDDR4 memorije sa 80% više protoka u odnosu na LPDDR3 sa Galaxy-a S5.

HTC GRIP

Foto: Promo Foto: Promo

Mesecima u nazad spekulisalo se da HTC radi na pametnom satuSpekulacije su se najzad obistinile, jer je čuvena tajvanska kompanija u Barseloni predstavila Grip, svoj prvi pametni uređaj za praćenje sportskih aktivnosti zasnovan na GPS-u. 

Sa podrškom za UA Record, novu mrežu kompanije Under Armour namenjenu zdravlju i fitnesu i osmišljenu za sportiste i rekreativce, Grip spaja HTC-ov renomiran dizajn sa snažnim, preciznim sistemom praćenja čitavog niza sportova i rekreativnih aktivnosti, omogućujući korisnicima da postavljaju sopstvene ciljeve. Grip je kompatibilan sa Android i iOS platformama, kao i dodacima koji se povezuju Bluetooth tehnologijom.

HTC VIVE

Foto: Promo Foto: Promo

Treći uređaj koji je kompanija HTC predstavila na ovogodišnjem MWC-u je Vive, gedžet za virtuelnu stvarnost. HTC Vive je nastao strateškim partnerstvom sa kompanijom Valve, i obećava da će transformisati način interakcije potrošača sa tehnologijom i svetom koji ga okružuje. HTC Vive Developer Edition verzija biće lansirana ovog proleća, a tržišno izdanje za korisnike biće dostupno do kraja 2015. godine.

Vive donosi najrealističnije iskustvo paketa virtualne realnosti do sada, koje trenutno uranja čoveka u novi svet. HTC i Valve predstavili su rešenje „Full Room Scale 360 Degree Solution“ sa Tracked Controllers kontrolerima, omogućujući vam da ustanete, prošetate svojim virtuelnim prostorom i istražite ga, zagledate objekte iz svih uglova i ostvarite potpunu interakciju sa svojom okolinom.

SAMSUNG GEAR VR INNOVATOR

Foto: Promo Foto: Promo

Kao i HTC, i Samsung je predstavio svoj gedžet za simuliranje virtuelne stvarnost, Samsung Gear VR Innovator. On je potpuno optimizovan i kompatibilan sa uređajima Samsung Galaxy S6 i S6 edge. Samsung Gear VR Innovator za Galaxy S6, koji pokreće Oculus, korisnicima daje više prilike da uživaju u potpuno bioskopskom VR iskustvu, sa poboljšanim gledanjem i udobnijim dizajnom.

Uz svoj Super AMOLED displej od 5.1 inča, Gear VR Innovator dozvoljava korisnicima da se uključe u filmove visoke rezolucije, TV programe, VOD servise i fotografije. Sa smanjenom pikselacijom i širokim uglom gledanja, korisnici dobijaju bolje virtuelno iskustvo sa dužim vremenom korišćenja.

HUAWEI WATCH

Foto: Promo Foto: Promo

Huawei je sa svojim prvim pametnim satom bio pravo iznenađenje na ovogodišnjem MWC-u. Ovo je jedan od najelegantnijih uređaja ove vrste na svetu, a njegove karakteristike su takođe veoma impresivne.

NIJE SAMSUNG, A NI APPLE: Napravljen najlepši pametni sat na svetu!

Huawei Watch ima okrugao AMOLED ekran osetljiv na dodir prečnika 1.4 inča, a prodavaće se u zlatnoj, srebrnoj i crnoj boji.

MICROSOFT LUMIA 640 I 640 XL

Foto: Microsoft Foto: Microsoft

Microsoft je na Svetskom kongresu mobilnih tehnologija (MWC) 2015 predstavio dva nova pametna telefona, Lumia 640 i Lumia 640 XL, koji pružaju korisnicima veću fleksibilnost i slobodu da biraju kada i gde žele da obave posao. Oba telefona mogu da se nadograde na Windows 10, što donosi ličnije korisničko iskustvo i veću produktivnost, a biće dostupni u prodaji tokom ove godine.

ZA SVAČIJI DŽEP: Microsoft predstavio nove pristupačne Windows Phone smartfone!

Uz modele Lumia 640 i Lumia 640 XL takođe se dobija i jednogodišnja pretplata na Office 365 Personal, koji uključuje najnovije Office aplikacije (Word, Excel, PowerPoint, Outlook i OneNote) na samim pametnim telefonima Lumia, kao i na jednom PC ili Mac računaru i jednom tabletu, plus jedan terabajt na OneDrive skladišnom prostoru, i 60 besplatnih minuta mesečno neograničenih poziva putem Skajpa prema celom svetu.

Najnovije vesti iz sveta kompjutera, igrica, mobilnih telefona, gedžeta možete pratiti i na našoj Facebook stranici!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA