• 11

ŽELITE USPEH U POSLU I NOVAC? Poslušajte savete Bila Gejtsa, najbogatijeg čoveka na svetu!

Ako postoji čovek koji je tvorac svog uspeha onda je to Gejts. On je svedok da optimizam i snovi mogu dovesti do uspeha

  • 11

Bil Gejts je najbogatiji čovek na svetu. Njegovo bogatstvo trenutno iznosi blizu 80 milijardi. Harvard je napustio 1975. da bi osnovao Microsoft. Dvanaest godina kasnije, u svojoj 31. godini, postao je najmlađi milijarder na svetu. Microsoft je danas najveća softverska kompanija na svetu.

Ako postoji čovek koji je tvorac svog uspeha onda je to Gejts. On je svedok da optimizam i snovi mogu dovesti do uspeha. Ovi njegovi citati će vam pomoći da i sami ostvarite svoje snove.

"Uspeh je loš učitelj. On pametne ljude zavede da misle da ne mogu izgubiti."

Koliko god uspešni bili, važno je da ostanete skromni. Kao i sam život, i uspeh je prolazan. Može presušiti u trenutku. Jedina konstanta u životu je promena. Zapamtite da uspeh može da promeni vaš život, ali nikada ne sme da promeni ko ste. Poštujte sve ljude koje ste sreli, budite zahvalni na uspehu i vraćajte svetu oko sebe.

Više naučimo kroz poraze nego trijumfe. Zato ne dajte da vas uspeh zaslepi, jer sa porazom dolaze najveće znanje i najveća inspiracija.

Foto: AP/Tanjug

Foto: AP/Tanjug

"Nemojte porediti sebe ni sa kim na svetu… Ako to radite, vređate sebe."

Vi ste jedinstveni. Ostanite toga svesni u svakom trenutku. Percepcija uspeha je subjektivna. Zato − merite svoj uspeh u odnosu na to koliko živite po svojim vrednostima umesto da sebe poredite s drugima.

Svi se krećemo različitim tempom i svako od nas bira svoj put. Nekada je potrebno da pogrešimo kod nekoliko skretanja da bismo završili na pravom putu. Zato se ne plašite slučajnosti i grešaka. Niko ne treba da živi istim životom kao drugi. Isto važi i za karijeru i njen razvoj.

"Vaše nezadovoljne mušterije su najveći izvor učenja."

Vlasnici biznisa najviše mogu naučiti od nezadovoljnih mušterija. Ako je veliki broj nezadovoljan u vezi sa istom stvari, to je siguran znak da je konkretna promena potrebna. Isto važi i za privatni život. O svojim manama najviše naučimo od onih koji nisu zadovoljni nama i kritikuju nas. Naročito najbližih.

Često ćete u životu čuti da ne treba da vas bude briga šta drugi misle o vama. Ovo je dobar savet, kada je reč o poznanicima ili strancima. Ali kada vam oni koji vas vole ukazuju na vaše mane, uvek treba stati i staviti prst na čelo. Život se sastoji iz negovanja odnosa i građenja mreža. Ako je neko nezadovoljan vama, aktivno i otvoreno komunicirajte o razlozima nezadovoljstva. Ovo je dobar savet i za poslovni i za privatni život.

Foto: AP/Tanjug

Foto: AP/Tanjug

"Budite dobri prema štreberima. Velike su šanse da ćete završiti radeći za nekog od njih."

Predstava o popularnosti menja se kako starimo. Najveći luzer u osnovnoj školi može postati đak generacije u srednjoj. Isto tako, najveći štreber na fakultetu može bataliti školovanje da bi postao najznačajniji čovek na svetu.

Svi zaslužuju vaše poštovanje jer nikad ne znate gde će ko završiti. Život je dug i nepredvidiv, mnogo je obrta, uspona i padova. Posejte seme dobrote na vreme, gradite odnose od najranijih dana i nikada nećete biti sami.

"Život nije fer − naviknite se na to!"

Život nije med i mleko. Mnogo je padova i borbi. Veći deo svega odvija se van naše kontrole. Na momente sve izgleda haotično. Sve što možete da uradite je da prihvatite realnost života. I njegove dobre i loše strane. Pronađite balans u svemu tome.

Najznačajnije trenutke u našim životima posmatramo kao takve upravo zato što sa druge strane postoje najbolnija iskustva. Ovo je prirodni tok. Kroz borbu se i razvijamo.

Koliko su saveti Bila Gejtsa univerzalni ne treba posebno istivati. Ako želite da u životu postignete uspeh, sledite ih i ne odustajte od svojih ideja.

(Telegraf.rs)

Komentari

  • Pitanjac

    Da lako je njemu da soli pamet kada se rodio u najjacoj bankarskoj porodici i odmalena bio prebogat a kasniije bogatstvo iskoristio sa windowsom.

  • mix

    Najbogatiji covek ns svetu je putin. samo je pitanje jel to zaradio radom

  • pazi ovo

    A one njegove priče "Ako napravimo dobar posao sa vakcinama" i smanjimo ljudsku populaciju na zlatnu milijardu... Šta sa tim... Gospodo, odavno je on u drugim sferama , nije se taj obogatio prodajom Windowsa... Bolje da budem siromašan, nego da sejem smrt po svetu... Vladari iz senke...

Preporuka sa Weba

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima