KORISTITE WHATSAPP? Ovih 5 stvari ODMAH promenite! (FOTO)

WhatsApp je jedna od najpopularnijih aplikacija svih vremena. Mesečno je koristi više od 700 miliona ljudi, a kako bi njeno korišćenje učinili još boljim, poslušajte pet saveta koji slede u nastavku

  • 8

Ukoliko ste jedan od 700 miliona korisnika koji WhatsApp koriste svakodnevno, postoje neke opcije koje biste trebali da što pre promenite u podešavanjima.

Na iOS operativnom sistemu notifikacije možete učiniti privatnim, a ovo je samo jedna od mogućnosti koja se krije u podešavanjima.

Pogledajte šta još možete da uradite kako bi korišćenje WhatsApp-a bilo još bolje.

NE ČUVAJTE FAJLOVE KOJE VAM POŠALJU PRIJATELJI

Foto: Whatsapp Foto: Whatsapp

Prema podrazumevanim podešavanjima, sve slike i video snimci koje vam pošalju prijatelji na WhatsAppu će automatski biti sačuvani na telefonu. Iako većina korisnika voli da razmenjuje fajlove na ovaj način, mnogi ne vole da im te slike i snimci zauzimaju memoriju smartfona.

Ovu opciju vrlo lako možete isključiti u podešavanjima. Sve što je potrebno da uradite jeste da otvorite "Settings", izaberete "Chat Settings" i zatim opciju "Save Incoming Media" isključite.

SAKRIJTE "PREVIEW" PORUKE

Foto: Whatsapp Foto: Whatsapp

WhatsApp prikazuje poruke kao push notifikacije. Ukoliko ne želite da vaše privatne poruke može da vidi svako ko uzme vaš telefon, ovu opciju takođe možete isključiti.

Idite u "Settings", pa "Notifications" i opciju "Show Preview" isključite. Sada ćete umesto cele poruke u notifikacijama videti samo "Message from" pa ime korisnika.

UKLJUČITE DELJENJE LOKACIJE

Foto: Whatsapp Foto: Whatsapp

Mogućnost da sa prijateljima podelite lokaciju gde se nalazite je prilično korisno. Međutim, da biste to uradili, neophodno je da WhatsApp-u omogućite pristup informacijama o lokaciji.

Otvorite bilo koji chat i kliknite na ikonicu strelice levo od "text boxa", a zatim izaberite "Share Location". Ukoliko do sada ovu mogućnost niste koristili, samo pratite nekoliko koraka koja će omogućiti pravilno podešavanje ove opcije.

SAKRIJTE VREME KADA STE POSLEDNJI PUT BILI ONLINE

Foto: Whatsapp Foto: Whatsapp

Podešavanja privatnosti na WhatsAppu omogućavaju svakom korisniku da vidi kada ste poslednji put bili online. Kako bi promenili ovo idite u "Settings", pa "Account" > "Privacy" > "Last Seen". Ovde možete da isključite ovu opciju. Bitno je napomenuti da ukoliko isljučite" last seen" opciju, ni vi sami nećete moći da vidite kada su drugi korisnici poslednji put bili online.

PODESITE AUTOMATSKI BACKUP PORUKA

Foto: Whatsapp Foto: Whatsapp

WhatsApp može automatski sačuvati kopije svih vaših konverzacija. Idite u "Settings" > "Chat Settings" > "Chat Backup". Ovde možete uključiti opciju "Auto Backup" koja će konverzacije sačuvati u iCloud-u na dnevnom, nedeljnom ili mesečnom niovu.

Najnovije vesti iz sveta kompjutera, igrica, mobilnih telefona, gedžeta možete pratiti i na našoj Facebook stranici!

(Telegraf.rs / Izvor: mashable.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA