Pomoću ovog gedžeta možete da gledate rođenje svog deteta čak i na drugom kraju sveta! (VIDEO)

Za sve to su zaslužni Samsungovi inženjeri koji su u bolnici u Pertu postavili kamere i opremu za prenos zvuka i slike preko interneta, a zatim su sve to povezali sa Samsung Gear VR kacigom

  • 1

Zahvaljući napretku virtuelne realnosti više nikada u životu nećete propustiti bitan događaj u vašoj porodici, kao što je na primer rođenje deteta. Naime, poslovne obaveze su Džejsija Larkea odvele na drugi kraj sveta u rudarski grad Činčila u Kvinslendu, zbog čega nije mogao da prisustvuje rođenju svog deteta.

Međutim, iako Džejsi nije mogao da svoju suprugu Elison drži za ruku, on je zahvaljujući modernoj tehnologiju ipak bio uz nju, makar to bilo i u virtuelnom obliku.

Za sve to su zaslužni Samsungovi inženjeri koji su u bolnici u Pertu postavili kamere i opremu za prenos zvuka i slike preko interneta, a zatim su sve to povezali sa Samsung Gear VR kacigom koju je nosio Džejsi u dalekoj Činčili.

Čim je porođaj počeo Džejsi je primio poziv i pred očima ugledao bolničku sobu svoje supruge, sa kojom je mogao i da komunicira u realnom vremenu.

- Imali smo jedinstvenu priliku da učestvujemo u Samsungovom projektu. Džejsi je gledao rođenje svog sina kao da je bio sa mnom u sobi, iako je fizički bio na drugom kraju zemlje. Ovo iskustvo je naše živote zauvek promenilo - rekla je Elison.

U Samsungu su istakli da je ovo još jedan dokaz kako virtuelna stvarnost nije samo igračka i da ona može idealno da posluži za deljenje važnih trenutaka ma gde god se nalazili na planeti.

Pogledajte video:

Najnovije vesti iz sveta kompjutera, igrica, mobilnih telefona, gedžeta možete pratiti i na našoj Facebook stranici!

(Telegraf.rs / Izvor: 24sata.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Prog

    18. mart 2015 | 10:39

    Da je apple napravio ovaj gedzet bilo bi da "kopira Oculus Rift"... A ovi smrtnici koji su ga izumjeli, nisu ni velika kompanija kao samsung... Samsung je ZLO

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA