Japanci napravili bioničku ruku koju je moguće kontrolisati smartfonom! (VIDEO)

Bionička ruka zove se Handiii i u njoj se nalazi veliki broj senzora, među kojima je čak i EMG snezor, što znači da je ova ruka daleko više od obične proteze

  • 1

Pametni telefoni danas su u mogućnosti da kontrolišu veliki broj uređaja, pa uopšte ne čudi  da je japanska kompanija Exiii napravila bioničku ruku koja se može kontrolisati putem smartfona. Ova specijalno dizajnirana ruka koštaće oko 300 dolara.

Bionička ruka zove se Handiii, i u njoj se nalazi veliki broj senzora, među kojima je čak i EMG snezor, što znači da je ova ruka daleko više od obične proteze. Handiii može da detektuje promene u nervima i mišićima. Te promene će potom biti "prevedene" odgovarajućom aplikacijom u pokret ruke, pa će Handiii tako moći da otvara i zatvara šaku, kao i da pomera prste.

Prsti na bioničkoj ruci se čak mogu promeniti u različite alate, kao što je olovka na primer. Ono što ovu ruku čini pristupačnom je 3D štampanje, što omogućava daleko lakšu proizvodnju.

Handiii se već nalazi u prodaji, ali kompanija napominje da može doći do kašnjenja isporuke.

Pogledajte video:

Youtube/RuptlyTV

Najnovije vesti iz sveta kompjutera, igrica, mobilnih telefona, gedžeta možete pratiti i na našoj Facebook stranici!

(Telegraf.rs / Izvor: ubergizmo.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vision

    24. mart 2015 | 19:51

    Bionicka ruka koja moze da se kontrolise smartfonom postoji vecneko vremeo. Secam se dobro videa na jednoj od Appleovih prezentacija gde je covek putem iPhone-a davao komande bionickoj ruci.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA