SPAS ZA OSMAKE: Besplatna priprema za polaganje male mature!

Online platforma mala-matura.com, koju su pokrenuli Savremena gimnazija i ITHS, je specijalno razvijena platforma, prilagođena učenicima osmog razreda, kako bi se na zanimljiv i efikasan način uspešno pripremili za polaganje završnog ispita

Komentari

  • pera sikirica

    5. april 2015 | 10:40

    Prvak,dvojak,trojak,četvorak,petak,šestak,sedmak,osmak itd. Eto ,ova naša lepa šatrovačko ulična,svakodnevno prisutna beogradsko asfaltna jezika se munjevito čiri sa obrazovanošću.Da ponovimo,Vuk S.Karadžić je rekao ..

    • 6. april 2015 | 09:02

      Vuk Karadžić

      @pera sikirica

      Za jednog eksperta ste promašili na nekoliko mesta: Kod nabrajanja i apozicija u drugoj rečenici vam nedostaju zarezi, složeni pridev beogradskoasfaltna koji ste izmislili piše se sasavljeno. Najzad, celoj rečenici smisao izmiče - šta se širi - možda ste hteli da kažete „upotreba jezika”, jer jezik nije u ženskom rodu kao što kod vas rečenični sklop sugeriše - dakle, nešto nedostaje da bi „misao” bila zaokružena. Idemo dalje, „sa obrazovanošću” - opet nije jasno na šta se misli, a ni najispravnije. Najzad, digitalni pravopis nam nalaže da posle zareza zvog preglednosti ostavimo jedan razmak, ali verovatno je u pitanju greška napravljena u brzini, previd, tako da vam je neću uzeti za zlo. Tako da, da sam na Vašem mestu, ja ne bih nio sklon pametovanju o stilistici i gramatici.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA