GOOGLE UKIDA ROMING: Uskoro besplatan internet i pozivi u inostranstvu!

Google želi da stane na put preskupim cenama rominga i da korisnicima ponudi istu cenu korišćenja interneta kao u matičnoj zemlji

  • 2

Ranije ove godine pojavile su se informacije da Google želi da postane i mobilni operater. Velika prednost Google-a kao mobilnog operatera je taj što on planira da u potpunosti ukine roming.

S obzirom da je najveći problem turista skup roming u stranim državama, Google-ova ideja zaista zvuči savršeno. Mnogi korisnici pametnih telefona kada su u inostranstvu retko koriste društvene mreže i voljene aplikacije zbog preskupih cena interneta. Jedini spas je Wi-Fi u hotelu ili nekom kafiću.

Google želi da stane na put ovom trendu, i da korisnicima ponudi istu cenu korišćenja interneta kao u matičnoj zemlji. Oni su počeli pregovore sa nekoliko operatera kako bi omogućili korisnicima besplatan roming u više država sveta.

Zbog kompleksne papirologije za sada je ovaj proces ograničen na korisnike iz SAD-a, ali se planira proširenje i na ostale države. Drugi zahtev za besplatan roming je da korisnik poseduje najnoviji Nexus 6 pametni telefon, ali ukoliko projekat bude odlično prihvaćen od strane korisnika, ove mane će se sigurno rešiti.

Najnovije vesti iz sveta kompjutera, igrica, mobilnih telefona, gedžeta možete pratiti i na našoj Facebook stranici!

(Telegraf.rs / Izvor: techradar.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA