OPAKA KONKURENCIJA: Ovaj operativni sistem bi uz pomoć Microsofta mogao da ugrozi Android

Cyanogen verzija Androida je naročito popularna u Kini i tržištima na kojima Google Play market ne postoji, kao i kod naprednih korisnika koji vole da "root-uju" svoje smartfone

  • 5

Cyanogen je poznat po svojoj modifikovanoj verziji Androida koja je postala neverovatno popularna među korisnicima pametnih telefona sa ovim operativnim sistemom. Ova kompanija sada ima i novog moćnog partnera, Microsoft, uz čiju pomoć bi i te kako mogla da uzdrma tron klasičnog Google-ovog Androida.

Naime, do kraja godine će Cyanogen verzije Android operativnog sistema u sebi imati brojne Microsoftove aplikacije i servise.

Cyanogen verzija Androida je naročito popularna u Kini i tržištima na kojima Google Play market ne postoji, kao i kod naprednih korisnika koji vole da "root-uju" svoje smartfone. Popularnost je stekao zbog velikog broja opcija i mogućnosti za modifikovanje operativnog sistema koje klasični Android nema.

Očekuje se da će Cyanogen u svoj OS ubaciti aplikacije kao što su Skype, Office, Bing, Outlook, ali i druge Microsoftove servise. Div iz Redmonda će napraviti posebne verzije aplikacija za Cyanogen OS, slično kao što je to uradio za Amazon Fire uređaje.

O saradnji Cyanogena i Microsofta spekuliše se od početka godine, kada je "Wall Street Journal" objavio da softverski gigant ulaže 70 miliona dolara u novonastalu kompaniju.

Ovaj potez dolazi u naročito nezgodnom trenutku za Google, s obzirom da će se uskoro naći pred sudom zato što ga je Evropska unija optužila za kršenje monopolističkog zakona.

Najnovije vesti iz sveta kompjutera, igrica, mobilnih telefona, gedžeta možete pratiti i na našoj Facebook stranici!

(Telegraf.rs / Izvor: mashable.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zoran

    17. april 2015 | 15:54

    Tek sad ste čuli za cm?Koristim CM 12 na mojoj Nexus 5-ici.Telefon je 10x brži i ima 44k na Antutu,i još ima mnoge mogućnosti među kojima najviše volim immersive mode koji vam skriva ova nav-bar dugmad.Odličan!

  • Mr.Hide

    17. april 2015 | 13:26

    Koristim cuanogen mod 12 na s3 neo i9301i radi bez greske. Dok mi je samung bagwiz bagovao posle pola godine koriscenja.

  • Mile

    17. april 2015 | 20:49

    Ma naravno, isto kao i Windows Phone....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA