UBACIVAĆE NAM ČIPOVE ISPOD KOŽE: Ovo su lozinke budućnosti!

Kompanija PayPal radi na novim vrstama lozinki čija primena zvuči pomalo bizarno, pa je pitanje koliko ljudi bi pristalo na ove stvari samo zarad bezbednosti na internetu

  • 33

Kompanija PayPal radi na razvijanju nove generacije lozinki koje će bukvalno moći da se pojedu. Reč je o piluli koja će, dok je u našem stomaku, omogućiti prijavljivanje na sajt ili neki drugi servis.

Džonatan Liblank, jedan od glavnih naučnika ove kompanije, izjavio je da će pilulu koju će korisnik progutati pokretati stomačna kiselina, kao i da će se u njoj nalaziti mini-kompjuteri. On je takođe dodao da je tehnologija toliko napredovala da omogućava "pravu integraciju sa ljudskim telom".

Nova vrsta lozinki će moći da se pojede ili ubrizga, i one će zameniti trenutno najbezbedniji način za prijavljivanje na računare ili neki sajt, a to su biometrijske lozinke.

Kucanje šifri postaće prošlost. Pomenute kapsule bi čak mogle da mere nivo šećera u krvi i krvni pritisak, pre nego što računaru pošalju enkriptovane podatke za prijavljivanje.

Još jedna varijanta novih šifri bi mogla da uključuje silikonske čipove koji bi bili ugrađivani ispod kože, kao i "kompjuterske tetovaže" koje bi informacije slale putem Wi-Fi konekcije.

PayPal trenutno radi i na pametnim narukvicama koje bi putem identifikacije otkucaja srca mogla da utvrdi identitet osobe, ali prema rečima Liblanka oni još uvek ne planiraju njihovo masovno korišćenje.

Najnovije vesti iz sveta kompjutera, igrica, mobilnih telefona, gedžeta možete pratiti i na našoj Facebook stranici!

(Telegraf.rs / Izvor: dailymail.co.uk)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA