LOŠE VESTI: SSD diskovi gube podatke ako se ostave bez napajanja

Ukoliko koristite ovu vrstu diskova, preporuka je da redovno radite backup bitnih podataka kako ne biste ostali bez njih

  • 2

Nadležno telo zaduženo za mikroelektronsku industriju otkrilo je da Solid State Drives (SSD diskovi) počinju da gube podatke  i funkcionalnost kada se ostave bez napajanja na samo nedelju dana.

Vreme tokom kojeg će podaci ostati sačuvani na SSD-u prepolovljuje se za svakih pet stepeni Celzijusa u porastu temperature u okolini u kojoj se disk nalazi.

SSD diskovi namenjeni širokom krugu potrošača mogu da čuvaju podatke dve godine pre neg što dođe do opadanja standarda, dok će ova vrsta diskova koja je namenjena za kompanije podatke čuvati u periodu od samo tri meseca. Ovu tvrdnju potvrdili su i Samsung, Seagate i Intel u sopstvenim istraživanjama ovih uređaja.

Ovo znači da kombinacijom odgovarajuće visoke temperature i uslova skladištenja, SSD-ovi mogu za nedelju dana da počnu da gube podatke.

Ukoliko koristite ovu vrstu diskova, preporuka je da redovno radite backup bitnih podataka.

Najnovije vesti iz sveta kompjutera, igrica, mobilnih telefona, gedžeta možete pratiti i na našoj Facebook stranici!

(Telegraf.rs / Izvor: guru3d.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • draleRS

    13. maj 2015 | 07:52

    ionako im je proslo,sad su bolji M.2 SSD

  • čitalac

    13. maj 2015 | 02:28

    Primjenjuju se u severima koji su 24/7 upaljeni, u privatnim računarima ko ih već posjeduje sigurno neće biti toliko dugo ugašeni tako da ne vidim ništa loše.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA