• 2

Za digitalni TV signal u Srbiji potrebni su vam upravo ovi uređaji!

Za sve korisnike koji televiziju gledaju koristeći analogne antene sad je krajnji rok da kupe takozvani set-top box uređaj, koji će omogućiti reprodukovanje digitalnog TV signala. Ovi modeli su pravi izbor za vas

 • 2

Digitalizacija televizijskog signala će se u Srbiji završiti 15. juna. To znači da će cela teritorija naše zemlje biti pokrivena digitalnim TV signalom, odnosno da će analogni postati prošlost.

Ova promena će najviše uticati na korisnike koji televiziju gledaju koristeći antenski prijem, jer će, da bi nastavili s gledanjem omiljenih TV programa, morati da kupe takozvani set-top box (STB) uređaj.

Međutim, digitalni TV signal donosi brojne prednosti, među kojima su bolji kvalitet slike i zvuka, više programa, gledanje sadržaja na zahtev (on demand), TV vodič...

Emitovanje analognog signala s predajnika Avala prekinuto je 25. maja, a u narednih 15 dana biće i na teritoriji cele Srbije. Analogni terestrijalni signal je u prvoj fazi već ugašen u Vršcu, Kikindi, Somboru i Subotici, a pre nekoliko dana ugašen je i poslednji predajnik na Čotu koji je pokrivao teritoriju Vojvodine.

Za nekoliko dana, 1. juna, biće ugašeni i predajnici na Rudniku, Deli Jovanu, Torniku i Tupižnici, a 15. juna i predajnici na Besnoj Kobili, Jastrepcu, Ceru i Kopaoniku.

Foto: Flickr/ zoonabar

Foto: Flickr/ zoonabar

S obzirom na to da na tržištu postoji zaista mnogo različitih proizvođača i modela, mi smo iz ogromne ponude izdvojili oni koji se ističu po ceni, kvalitetu i karakteristikama.

Takvi modeli set-top box su Tesla T601, Crypton C301, TV Star T516 i T517, čije se cene u prodavnicama kreću od 2.999 pa do 3.599 dinara.

Ovi uređaji poseduju sve one karakteristike koje garantuju da ćete dobiti maksimum od emitovanja digitalnog TV signala.

Pomenuti STB uređaji su u potpunosti usaglašeni s tehničkim standardima koji važe u našoj zemlji. To znači da oni u sebi sadrži odgovarajući demodulator i odgovarajući dekoder, odnosno DVB-T2 demodulator i MPEG-4 dekoder. Zbog toga ćete uz pomoć Tesla 601, Crypton C301, TV Star T516 ili T517 modela, bez problema moći da dobijate digitalni televizijski signal i uživate u svim čarima digitalne televizije.

Foto: sxc.hu/Raven3k

Foto: sxc.hu/Raven3k

Primera radi, Tesla Box 601 se, kao i svi ostali modeli koje smo pomenuli, s vašim televizorom mogu povezati putem Scart ili HDMI konektora. Takođe, svi poseduju USB ulaz zahvaljujući kojem na njih direktno možete povezati fleš memoriju kako bi gledali omiljene filmove i fotografije, slušali muziku, ali i snimali sadržaj direktno s televizora na USB.

Mogućnost sadržaja je idealna kada niste u mogućnosti da pogledati omiljenu emisiju ili film.

Sve ove uređaje možete kupiti u sledećim radnjama: Hendi šopovi, Mecator, Roda, Idea, Gigatron, Comtrade shop, B.B. Trade a.d. - PerSu mareti, Metalac Marceg d.o.o., Senta - Promet a.d., Europrom d.o.o., Trgo-ban d.o.o., Cezar Plus d.o.o., Tehnomarket Nina D.o.o., Beta computer d.o.o. Vranje, STR Parga Ljiljana Stojanović PR, Smartphone shop d.o.o., Uspon d.o.o., STR Kum-MP, Dinoco team d.o.o., Jakov sistem d.o.o. Niš, Vera S.Z.D. Dragan Stanisavljević.

Uz kupovinu bilo kog od ova četiri prijemnika dobićete i garanciju od 24 meseca.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

 • Miki

  26. maj 2015 | 15:01

  Tv ne gledam vec oko 6 godina tako da ja ne moram da se brinem za digitalizaciju :D.

  35
  2

  Podelite komentar

 • Tupižnica

  27. maj 2015 | 15:09

  Da tako piše negde... Ali... Strčnjaci naše države nemaju baš pojma kada je 01.06.2015. godine pa je na emisionom centru Tupižnica analogni signal RTS2 UKINUT još 20.05.2015. godine. Greška? Nije! Ili imaju kalendar sa pogrešnim datumima, ili još nisu naučili da čitaju kalendar/datume/dane...

  12
  1

  Podelite komentar

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima