Kindl biblioteka sada ima 75 hiljada naslova

Vlasnici ovog Amazonovog uređaja pozajmili su knjige iz besplatne biblioteke čak 295 hiljada puta sam oprošlog meseca

  • 0

Vlasnici Amazonovog uređaja za čitanje knjiga, Kindla, pozajmili su samo u decembru knjige čak 295 hiljada puta, objavila je danas najveća onlajn prodavnica na svetu.

Kao što verovatno znate, Amazon Prajm pretplatnici mogu besplatno da pozajme jednu knjigu mesečno iz novootvorene biblioteke vlasnika Kindla (Kindle Owner's Lending Library) u kojoj se trenutno nalazi reko 75 hiljada naslova, zahvaljujući Amazonovom „Kindle Direct Publishers Select“ programu.

Poznat i kao KDP Select, to je inicijativa koja nagrađuje samizdat Kindlove autore i izdavače koji su svoje knjige odlučili ekskluzivno na 90 dana da prodaju u Kindl prodavnici.

Amazon je nedavno odlučio da ovaj program sponzoriše sa šest miliona dolara godišnje, sa 500 hiljada izdvojenih za decembar. Prema navodima ove kompanije, KDP autori koji u odlučili da učestvuju u inicijativi zaradili su 1.70 dolara po pozajmici.

Zbog odličnog starta ovog projekta, Amazon je odlučio da fond za januar poveća sa 500 na 700 hiljada dolara.

Premda je besplatno pozajmljivanje svakako povećalo interes za naslove koji su u ovoj biblioteci dostupni, Amazon tvrdi da se povećala i prodaja tih naslova od strane onih koji su ih besplatno pročitali. Ljudi žele da budu vlasnici dobrih knjiga, bez obzira što su ih već pročitali. U proseku, autori i izdavači koji su u ovome učestvovali povećali su prihode za 26 odsto u poslednjem mesecu prošle godine.

Ipak, jasno je da su najveće prihode ostvarili već etablirani autori. Prvih deset najprodavanijih autora koji su izabrali participaciju u KDP Selektu beležili su rast prodaje za neverovatnih 449 odsto svakog meseca!

Drugim rečima, Amazon postaje jako primamljiv izbor za pisce, često bez ikakvih posrednika. Ovo je posebno izraženo kod autora koji se opredeljuju za samizdat, ali takođe i kod poznatih ličnosti. Kao što je poznato, „Amazon Publishing“ je izbor Džejmsa Franka, Dipak Čopre i Tima Ferisa.

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA