Evo kako da USB ubodete u komp iz prvog puta!

Rešenje je zapravo prilično jednostavno da ćete se sigurno iznenaditi

  • 14

Gotovo svaki put kada pokušamo da priključimo USB na računar ispostavi se da ga okrenemo pogrešno. Međutim, Pol Pog iz kompanije Yahoo Tech otkrio je način pomoću kojeg ćemo uvek znati kako da pravilno okrenemo USB, odnosno koja je gornja, a koja donja strana.

Naime, Pol je istakao da skoro svaki USB ima mali logo na jednoj strani, odnosno da je ta strana zapravo ona koja bi trebala da bude na vrhu.

Nažalost, ovo pravilo ne važi baš za sve uređaje. Primera radi, na jeftinijim laptopovima USB portovi su često okrenuti naopačke, što znači da pravilo da je logo na gornjoj strani neće važiti.

Bitno je da ispitate vaš računar i vidite da li je kada priključite USB njegov logo gore ili dole. Tako ćete uvek moći da iz prvog puta ubodete USB u kompjuter.

Na svu sreću nećemo još dugo morati da se bakćemo sa ovim iritantnim problemom, jer je novi USB C-port, koji će uskoro postati standard, isti i sa jedne i sa druge strane.

(Telegraf.rs / Izvor: dailymail.co.uk)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA