SVAKO ĆE MU POZAVIDETI: Evo kako Mark Zakerberg troši svoje milijarde!

Zakerberg potiče iz prosečne porodice. Njegov otac bio je stomatalog, a majka psihijatar. Njegov život se u potpunosti promenio kada je upisao Harvard i osnovao Facebook

  • 10

Gotovo da nema osobe na svetu koja makar jednom nije čula za Marka Zakerberga, osnivača najpopularnije društvene mreže Facebook. Ovaj 31-godišnji genije može se pohvaliti svojim ogromnim uspehom koji mu je, pored slave, doneo i milijarde dolara.

Iako mnogi poznati bogataši ne važe baš za najdarežljivije ljude, Zakerberg se i te kako može pohvaliti svojom nesebičnošću, jer on svoje milijarde ne troši samo na sebe, već i na one kojima je pomoć potrebna.

Primera radi, Zakerberg je do sada uložio 4.7 miliona dolara za edukacija mladih imigranata koji su došli u Ameriku. Mark i njegova žena Priscila donirali su ovu sumu organizaciji pod nazivom "The Dream" (San), koja se bavi pitanjem obrazovanja imigranata.

Zakerberg potiče iz prosečne porodice. Njegov otac bio je stomatalog, a majka psihijatar. On je takođe najmlađe dete i ima još troje braće i sestara. Njegov život se u potpunosti promenio kada je upisao Harvard i osnovao Facebook kada je imao 21. godinu.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Sa Priscilom se oženio 2012. godine, ali nije poznato koliko je novca potrošeno na ceremoniju koja je navodno bila veoma skromna. Svadba je održana u njihovoj kući u Palo Altu vrednoj 47.5 miliona dolara, a par je na medeni mesec išao u Rim privatnim avionom. U Večnom gradu odsedali su u hotelu sa pet zvezdica gde noć košta 900 dolara.

Zakerberg ne troši puno na odeću i obično se može videti u farmerkama i majici, a zanimljiv je podatak da vozi volkswagen GTI koji vredi malo više od 30.000 dolara.

Osnivač Facebooka je zato za 750 ari na havajskom ostrvu Kauai izdvojio 100 miliona dolara. Iako ovo možda deluje kao ogromna suma, treba uzeti u obzir da je Zakerberg u dobrotvorne svrhu do sada potrošio više od milijardu dolara.

(Telegraf.rs / Izvor: mirror.co.uk)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Miloš

    21. jun 2015 | 16:36

    A milijarde zaradio od prodaje podataka korisnika fb...

  • Tt

    21. jun 2015 | 18:52

    Eh kad bi samo od tolikih para odvojio za mene pa moze 500e da letos odem na more...

  • Ana

    21. jun 2015 | 23:15

    Uzmi te mu sta ce mu toliko ?? Sve u dobrotvorne svrhe da svi imaju za normalan zivot i opstanak ,ovaj svet je prolazan zuckebergu zasto tripujes ,bog ti je dao previse da bi podelio onima koji nemaju parce leba , a ne da kupis kucu od 40 miliona i spavas u hotelu gde je noc 900 eura , za 900 eura ce 3 porodice u africi ziveti 2 meseca itd..dno dna si fuj !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA