SAMSUNG PONOVO NAPADA: Ajped dobija novog konkurenta - Galaksi Tab 2 kojim ćete menjati kanale na TV

Novi tablet iz laboratorija korejskog giganta i najvećeg konkurenta Epla na polju uređaja nove generacije prodavaće se u sedmoinčnoj i desetoinčnoj verziji - i posedovaće infracrvene diode koje će ga pretvoriti u univerzalni daljinski upravljač

  • 0

Samsung, Eplov najveći takmac i na polju smartfona i na polju tableta, unapređuje svoju liniju potonjih uređaja kako bi im omogućio da se koriste kao univerzalni daljinski upravljači za sve druge uređaje. Stiže Galaksi Tab 2, sa - između ostalog - memorijom koja može da se proširuje karticama.

Novi tableti dolaze u dve veličine. Sedmoinčna verzija će koštati 250 dolara i počinje da se prodaje 22. aprila, dok će desetoinčni model koštati 400 dolara i u radnje dolazi 13. maja.

Korejski gigant eksperimentiše sa tabletima različitih veličina i svojstava u cilju otkrivanja načina na koji bi mogao da konkuriše Ajpedu na polju prodaje. Japanska Tošiba nešto slično pokušava, nakon što je ove nedelje objavila da i sama izbacuje tri nova tableta, od kojih jedan ima ogromnih 13 inča - u suštini uvodeći laptop veličinu u ovu tržišnu utakmicu.

Ajped, sa svoje strane, ima 9.7 inča i predstavlja 60 odsto svih prodatih tableta prošle godine. Njegov najbliži konkurent je Amazonov Kindl Fajer koji je upola manji i upola jeftiniji, čime se ne nalazi baš u istoj kategoriji. Dakle, među proizvođačima koji prave tablete u njegovoj veličini, Samsung ima najveći udeo na tržištu.

Ajped ne poseduje dodatnu memoriju niti infracrvene diode kojima će Galaksi Tab 2 kontrolisati televizore, muzičke i uređaje za kablovsku. Umesto toga, glavna karakteristika novog Ajpeda jeste ekran ultra visoke rezolucije.

Apdejtovani Samsungov model neće imati takav displej, iako stručnjaci veruju da je upravo Samsung jedan od izvora novog Ajpedovog ekrana.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA