APPLE NE PRESTAJE DA IZNENAĐUJE: Sledeći iPhone ćemo puniti pomoću Sunca?

Kompanija Apple već neko vreme traži nove načine da poboljša trajanje baterije, a ovo je samo jedna od mnogobrojnih ideja koje se nesumnjivo razvijaju u njihovim laboratorijima

  • 2

Apple je podneo zahtev za zaštitu tehnologije koja bi koristila solarne ćelije u senzorima na dodir koji će se nalaziti u telefonima i računarima ove kompanije.

 

TRETIRAJU IH KAO KRIMINALCE: Radnici podigli masovnu tužbu protiv Apple-a!

 

Zanimljiva stvar je da se spekuliše kako bi ova tehnologija mogla da zaživi već na novom iPhone-u 7, gde bi solarne ćelije bile ugrađene ispod ekrana osetljivog na dodir.

 

Stariji modeli iPhone-a imali su malo prostora iznad i ispod ekrana za stvari kao što je "home" dugme, ali na novom modelu bi taj deo prostora mogao da bude uklonjen, što bi ukazivalo na to da je upravo iPhone 7 idealan uređaj za novu tehnologiju.

 

Kompanija Apple već neko vreme traži nove načine da poboljša trajanje baterije, a ovo je samo jedna od mnogobrojnih ideja koje se nesumnjivo razvijaju u njihovim laboratorijima.

 

Za sada je poznato da će novi iOS 9 imati opciju koja će omogućiti uštedu baterije tako što će automatski isključivati aplikacije i smanjiti brzinu procesora.

 

Najnovije vesti iz sveta kompjutera, igrica, mobilnih telefona, gedžeta možete pratiti i na našoj Facebook stranici!

 

(Telegraf.rs / Izvor: zimo.dnevnik.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA