APPLE NE POSUSTAJE: Za tri meseca prodao 47,5 miliona iPhone-a i zaradio 11 milijardi dolara!

U trećem kvartalu zaključno sa 27. junom, Apple je prodao 47,5 miliona iPhone-a, što je za 35 odsto više u odnosu na isti period lani

  • 14

Američka tehnološka kompanija Apple je u trećem kvartalu registrovala rekordne rezultate, pošto je rastuća tražnja za iPhone-om uvećala profit.

APPLE NE PRESTAJE DA IZNENAĐUJE: Sledeći iPhone ćemo puniti pomoću Sunca?

U kvartalu zaključno sa 27. junom, Apple je prodao 47,5 miliona iPhone-a, za 35 odsto više u odnosu na isti period lani, dok je prodaja Macbook računara porasla 9,0 odsto na 4,8 miliona, javlja britanski javni servis Bi-Bi-Si.

Takvi rezultati su, prema rečima izvršnog direktora kompanije Tima Kuka, doprineli ostvarivanju jednog "neverovatnog kvartala".

Profit je porastao 38 odsto na 10,7 milijardi dolara, dok su prihodi kompanije skočili 33 odsto na 49,6 milijardi dolara.

Treći kvartal je obično najslabiji za prodaju iPhone-a, jer većina potrošača odlaže kupovinu novih telefona, u očekivanju novijih modela.

Foto: Flickr/ Janitors Foto: Flickr/ Janitors

Uprkos odličnim rezultatima, akcije Apple-a su na Njujorškoj berzi pale 6,7 odsto ili za 8,85 dolara na 121,89 dolara.

Tražnja za Apple-ovim tabletima iPad je, međutim, ostala slaba, pri čemu je Apple u trećem tromesečju prodao 10,9 miliona tableta, za 18 odsto manje nego u istom periodu prošle godine.

Kada je reč o prodaji pametnog sata Apple Watch, Tim Kuk je rekao da je ostvaren "odličan početak".

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • sasha

    23. jul 2015 | 00:12

    Mozete da pljujete Apple koliko hocete, sto se tice kvaliteta izrade, softvera, podrske nema im premca. Navedite mi koji android iz 2011 godine bez rutovanja podrzava lolipop ili android M? Imam iphone 5, na njemu mi je trenutno ios 9 u beta fazi, radi kao i prvog dana kad sam imao ios 6 koji je bio optimizovan za njega. Posle 3 godine koriscenja, jedino baterija krace traje ali opet nista nije vecito i moje potrebe i dalje zadovoljava.

  • Cionista

    22. jul 2015 | 12:57

    Po njihovim pricama samo oni prodaju telefone. A Samsunga, Lg, Htc, to izgleda niko ne kupuje. Ma ajde, nista ovim amerima ne verujem. Koliko samo kineza kupi neki telefon od ova tri brenda, kao i Xiaomi, Lenovo itd.....kod njih ipohe ni ne kupuju. A i za svoje karakteristike je preskup. A to sto su kod nas starlete vazdigle taj iphone to je nasa zatucanost. Moj LG G3 je za sve i jedan iphone azdaja. Pa cak je i tablet sto imam Samsung tri puta bolji.

  • Rale

    23. jul 2015 | 00:07

    @Cionista Sine, pa Apple otkida na tržištu u Kini. Pored svih njihovih brendova, prodaja iPhone u Kinije u stalnom porastu. Da ostali prodaju telefone, ali moraju ka Šljamsung da izbacuju novi model svaka dva meseca da bi držali glavu iznad vode. Za to vreme, Apple dominira sa jednim modelom u nekoliko varijanti po nekoliko godina.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA