UGROŽENI KORISNICI WINDOWSA: Hakeri mogu da uđu u vaš računar. Evo kako da rešite problem!

Hakeri mogu da iskoriste ovaj problem da bi pristupili vašem računaru kako bi instalirali nove programe, editovali podatke i kreirali nove naloge na vašem sistemu

  • 2

Kompanija Microsoft savetuje svim korisnicima da pod hitno instaliraju najnoviji update na svim Windows operativnim sistemima, jer je otkriven kritičan softverski bug. Ovaj problem pogađa sve verzije čuvenog OS-a, a to pokazuje i činjenica da je Microsoft izbacio update i za verzije sistema za koje je prestao da pruža podršku.

MICROSOFT ZAVRŠIO WINDOWS 10: Sve je spremno za 29. jul!

- Ranjivost u sistemu omogućava daljinsko izvršavanje koda ukoliko korisnik otvori specifično kreirani dokument ili poseti neproverenu web stranicu koja sadrži OpenType font - stoji u saopštenju Microsofta.

Div iz Redmonda tvrdi da se objavljeni patch odmah instalira, jer hakeri mogu iskoristiti ovaj problem i pristupiti vašem računaru, što može dovesti do instaliranja njihovih specijalnih programa, editovanja podataka ili kreiranja novih naloga na vašem sistemu.

Najnovije vesti iz sveta kompjutera, igrica, mobilnih telefona, gedžeta možete pratiti i na našoj Facebook stranici!

(Telegraf.rs / Izvor: ubergizmo.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA