OSTAVIĆE BEZ DAHA: Evo gde možete preuzeti neverovatne wallpapere za vaš telefon!

Fotografije pustinja, peščanih dina, plantaža iz ptičje perspektive izgledaju čudesno. Stoga nije neobično to što se uveličani delovi ovih slika kao „wallpaper“ sve češće mogu videti na ekranima prenosivih uređaja

  • 0

Postoje divni delovi naše planete koji nisu dostupni ljudskom oku, pa tako ni fotografskom aparatu, glečeri Antarktika, smrznute plaže u udaljenim delovima Rusije i još mnoga druga mesta. Ipak, uz pomoć savremenih tehnologija i satelitskih slika i ove lepote danas su dostupne našem oku.

Fotografije pustinja, peščanih dina, plantaža iz ptičje perspektive izgledaju čudesno. Stoga nije neobično to što se uveličani delovi ovih slika kao „wallpaper“ sve češće mogu videti na ekranima prenosivih uređaja.

Ako volite ovakve slike, evo nekoliko mesta na kojima možete preuzeti satelitske slike prilagođene za ovu namenu.

WLPPR

WLPPR je veb sajt koji sadrži satelitske slike optimizovane za iPhone rezoluciju, ali ovo ne bi trebalo da obeshrabri korisnike Androida. Iz WLPPR-a su najavili i izlazak aplikacije.

Na vašem telefonu možete otvoriti sajt, pretražiti ponuđene slike za pozadinu ekrana, isprobati one koje vam se dopadaju i nakon preuzimanja uživati u novoj pozadinskoj slici.

Foto: flickr/NASA Goddard Space Flight Center Foto: flickr/NASA Goddard Space Flight Center

Aerial Wallpapers Tumblr

Blog Aerial Wallpapers Tumblr je slične konceptualizacije kao prethodno pomenuti izvor, ali je manje ambiciozan. Ipak, ovde ćete pronaći oko 80 odličnih fotografija snimanih iz vazduha. Štaviše, ove fotografije su mnogo raznolikije nego one u bazi WLPRR-a, a istovremeno manje su fotošopirane.

Sve slike na ovom sajtu su u rezoluciji 1242×2208, koja je izvorna za iPhone 6 plus. No, kao i u prethodnom slučaju, korisnike Androida ništa ne sprečava da pokušaju da ih preuzmu.

Možete preuzeti sve slike u zipovanom folderu koji ima nešto više od 230 megabajta.

Gateway to Astronaut Photography of Earth

Foto: Twitter / koichiwataka Foto: Twitter / koichiwataka

Ovaj Nasin blog komplikovanog naziva sadrži neke od fotografija koje su napravili astronauti. Naravno, nisu sve fotografije istog kvaliteta, jer ih nisu pravili profesionalci, već amateri. Ipak, entuzijasti među astronautima verovatno su jedini koji su u poziciji da fotografišu ove prizore, tako da će ove fotografije morati da posluže.

Ovde ćete pronaći celovite fotografije. Preporučuje se da provedete neko vreme pretražujući i bazu bloga, jer se mogu pronaći odlične slike, poput kolekcije fotografija glečera.

U današnjem svetu čak i fotografski amateri zarađuju od prodaje svojih fotografija na internetu. Mnoge slike za pozadinu zapravo su obrađene fotografije entuzijasta, poput pomenutih astronauta. Ako ste kreativac i želite da se okušate u profesionalnom pravljenju i obradi slika za reklamne i druge komercijalne svrhe, razmotrite mogućnost da upišete odgovarajući obrazovni program. Takav program kod nas možete pronaći ovde.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA