Igrice na telefonima su novi lek za OVU STRAŠNU BOLEST!

Vizardova igrica koja će biti dostupna na iOS-ovim aplikacijama leči šizofreniju!

  • 0

Naučnici sa Kembridž Univerziteta otkrili su zapanjujuću moć Vizardovih igrica i mozgalica na šizofreničare!

KOGA BISTE NAJMANJE ŽELELI DA SRETNETE U MRAKU? Rešite ovaj test i saznajte kakva je vaša skrivena ličnost!

Mozgalice poboljšavaju kognitivne funkcije u mozgu kod ljudi koji pate od blažih ili težih oblika šizofrenije i čak olakšava obavljanje svakodnevnih zadataka i kod šizofreničara i kod psihički zdravih ljudi.

Vizard koji će uskoro biti dostupan na iOS-ovim aplikacijama testiran je 4 nedelje na 22 pacijenta obolela od šizofrenije.

Šizofrenija je hronično mentalno oboljenje koje često uzrokuje probleme sa memorijom, kao što su zaboravljanje datuma i dana, probleme sa logičkim zaključivanjem i racionalnim zaključivanjem, a u poodmaklim fazama može da izazove halucinacije.

Šizofrenija je do sada bila lečena najviše lekovima i psihijatrijskim terapijama, međutim nakon ovog otkrića naučnici su ustanovili da to nije jedina terapija za šizofreničare.

Foto: sxc.hu Foto: sxc.hu

Profesor Barbara Sahakijan koja je zajedno sa Tomom Pirsijem razvila program za ove igrice-mozgalice tvrdi da je ovo otkriće veoma važno  jer Vizard nastavlja lečenje šizofrenije tamo gde su lekovi stali.

Eksperiment sa pacijentima pokazao je da Vizardove igrice poboljšavaju kongitivne funkcije u mozgu obolelih uz pomoć izazova i zadataka u igricama u kojima se zahteva pomeranje objekata u sobi, pamćenje različitih karaktera i stvari.

( Telegraf.rs )

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA