NAJMUČNIJA IGRICA NA SVETU: Junak mrzi sebe, svoj život, posao i ne postiže ništa. Da li biste ovo igrali?

Video-igrica koja će vas pre ostaviti zamišljene, nego relaksirane

  • 3

"Zapravo svetlost" je video-igrica o protagonisti koji je u srednjim tridesetim godinama, živi u Torontu, mrzi svoj posao, svoj stan, sebe.

DA LI BISTE IGRALI OVU IGRICU? Ovo je PejnStejšn, konzola koja povređuje (VIDEO)

Foto: willoneill.com Foto: willoneill.com

Evan Vinter je inertan i zaglavljen u sopstvenoj pasivnosti, uvek odlučen da učini nešto, ali jednako privučen mišlju da ne bude ništa i da ne radi ništa.

"Zapravo svetlost" (Actual Sunlight), suprotno skoro svakoj video-igrici, prati radnju protagoniste koji ništa ne postiže, nikada se ne dokazuje, kojem nedostaje preduzimljivosti, nejasan je i sebi i drugima.

Svako ko noćima razmišlja gde je, šta je i ko je u životu, čija se ambicioznost pomiče kao na usporenom snimku, a odgovor na sve je sleganje ramenima jeste Evan Vinter.

Ovo nije igrica o uspehu, karmičkom nagrađivanju lične borbe, "Zapravo svetlost" je priča o karijeri koju nikada niste želeli, teretani u koju se nikada niste učlanili, romanu koji nikada niste počeli da čitate.

"Zapravo svetlost" je napravio Vil Onil i igrica ima dosta autobiografskih elemenata, uključujući neverovatnu sličnost između Onilove spavaće sobe i Evanove.

- Dugo sam se kolebao o čemu zaista želim da pišem, kada sam shvatio da je to video igrica razvio sam priču o životu jednog lika koji ima mnogo toga autobiografskog. Na kraju sam napravio igricu koja je i igrica i kritika kulture video igrica, što me je još više očvrsnulo u nameri da napravim ovako nešto. Odjednom nisam više bio luzer navučen na video igrice - objasnio je Onil.

Protagonista igrice "Zapravo svetlost" inertno korača kroz život, aktivan je samo onoliko koliko mora da bude da bi preživeo. Pogrešićete ako pomislite da junak razmišlja o samoubistvu, ili da se igrica tako završava, Evan bi i na tu misao samo slegao ramenima.

( Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA