NAJBOLJI ANDROID DO SADA: Pogledajte šta sve donosi nova verzija! (FOTO)

Novi Android će se najverovatnije pojaviti na jesen ove godine, a doneće brojna poboljšanja i nove funkcije

  • 14

Google je potvrdio ime nove 6.0 verzije Androida koji će se zvati Marshmallow. Novi Android najverovatnije će se pojaviti na jesen ove godine, a on će doneti brojna poboljšanja i nove funkcije. U nastavku pogledajte neke od najbitnijih noviteta koji stižu sa novim Androidom.

Ako vam se ovo desi na Androidu, UNIŠTIĆE vam se telefon. Evo i kako!

Android Pay

Foto: cnet.com Foto: cnet.com

Google Wallet servis nikada nije zaživeo, a s obzirom na to da su plaćanja putem pametnih telefona sve popularnija (najviše zahvaljujući Apple i Samsung Pay-u), Google je rešio da se ponovo okuša u ovom sektoru. Android Pay će korisnicima omogućiti da putem telefona plaćaju račune u određenim radnjama.

Dovoljno će biti približiti telefon sa NFC čipom čitaču kartica kako bi se na ekranu pojavile informacije o kompletiranju transakcije. Više informacija o Apple Pay-u pojaviće se sa izlaskom novom Androida.

Google Now on Tap

Foto: cnet.com Foto: cnet.com

Google Now on Tap je nova funkcija za aplikaciju virtuelnog pomoćnika Google Now. Ova opcija će omogućiti da se jednim klikom pojavi više potrebnih informacija, dok na primer pišemo poruku. Na primer, dok kucate prijatelju poruku o novom restoranu u gradu, dovoljno će biti da se klikne na dugme Google Now on Tap kako bi se pojavilo više informacija o restoranu, adresi, telefonskom broju, radnom vremenu...

Dozvole za aplikacije (App Permissions)

Foto: cnet.com Foto: cnet.com

Umesto da svakoj aplikaciji dajemo svaku dozvolu koju nam zatraži, Android Marshmallow omogućiće korisnicima da biraju koja aplikacija može da pristupa i koristi određene informacije. Ovo je slična opcija koju korisnici iPhone-a već uveliko imaju.

Podrška za skener za otisak prsta

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Ova opcija krije se u kodu samog operativnog sistema, i upravo ona će pružiti podršku da se telefoni otključavaju i autorizuju plaćanja putem otiska prsta i posebnog skenera koji ima sve veći broj mobilnih telefona.

Doze mode

Foto: cnet.com Foto: cnet.com

Ovaj novi mod će produžiti trajanje baterije tako što će sprečiti određene aplikacije da bez potrebe "bude" telefon ili tablet. Telefonski pozivi i alarmi će i dalje funkcionisati, a baterija će se pomoću ovog moda sporije trošiti kada ne koristimo telefon.

Redizajnirani meni (App drawer)

Foto: cnet.com Foto: cnet.com

Meni u koji su smeštene sve instalirane aplikacije dobiće redizajn u Android Marshamallow-u. U novoj verziji Androida će se u vrhu ovog menija nalaziti "search bar" za brzu pretragu aplikacija, a njih više nećemo skrolovati levo i desno, već gore i dole, što je vraćanje na neke od prvih verzija Androida.

Od sada možete pratiti Telegraf i na Vajberu!

Najnovije vesti iz sveta kompjutera, igrica, mobilnih telefona, gedžeta možete pratiti i na našoj Facebook stranici!

(Telegraf.rs / Izvor: cnet.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sreta Pasulj

    25. avgust 2015 | 20:04

    Ako im taj maršmelou bude kao ovaj loli pop bolje da ga ni ne promovišu. Uništio sam Note 3 sa njim. 50% više troši bateriju, baguje, ubacili brdo nepotrebnih gluposti a izbacili itinske funkcije...

  • deftones

    25. avgust 2015 | 18:16

    ja stvarno ne znam sta ljudi vide u ovom androidu predzite na windows i videceterazliku u radu u svemu nema bagova nema virusa nema pozadinskih aplikacija sve u svemu windowsje zakon za androidjedino sto je slab malo sa aplikacijama prvo sam imao del venu pro tel je masina e posle htc i sada nokia lumina nije bas novi model al bolje je negobilo koji android

  • devojka

    26. avgust 2015 | 02:38

    Samo JABUCICA! Savrseno i sasvim dovoljno!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA