Ako imate ovu aplikaciju morate odmah da je skinete sa telefona! (VIDEO)

Kada se pokrene ova aplikacija, ona će automatski početi da prikuplja lične podatke o vama poput imena, prezimena, informacija o kreditnim karticama, fotografije, a zatim će ukradene informacije proslediti hakerima u Kini, Rusiji i Indiji

  • 3

Pametni telefoni više od 500 miliona ljudi na svetu u sebi imaju instaliranu aplikaciju koja im svakodnevno krade privatne podatke. Reč je o aplikaciji koja simulira baterijsku lampu (flashlight), a ove informacije izneo je stručnjak za sajber bezbednost, Geri Malefski, iz kompanije SnopWall.

OPASAN VIRUS NAPAO IPHONE I IPAD: Pogledajte kako da proverite da li je i vaš uređaj ZARAŽEN!

Prema njegovim rečima, prvih 10 flashlight aplikacija na Google Play marketu su zaražene opasnim virusom.

Kada se pokrenu pomenute aplikacije, one će automatski početi da prikupljaju lične podatke o vama poput imena, prezimena, informacija o kreditnim karticama, fotografije, a zatim će ukradene informacije proslediti hakerima u Kini, Rusiji i Indiji.

Oni ove informacije koriste za kriminalne radnje i ucenu, a sumnja se i da ih prosleđuju državnim špijunskim agencijama koje na taj način prikupljaju podatke o ljudima širom sveta.

Ukoliko na telefonu imate instaliranu neku od flashlight aplikacija odmah je obrišite, a najbolje rešenje bi bilo da resetujete telefon na fabrička podešavanja kako biste bili sigurni da je ona u potpunosti otklonjena.

Mnoge od ovih aplikacija instaliraju "trojance" na telefonu koji ostaju u njemu i nakon brisanja same aplikacije. Jedino rešenje je fabričko resetovanje koje će obrisati sve podatke sa telefona, a pre toga naravno sačuvajte vama bitne podatke kao što su fotografije.

Pogledajte video:

Od sada možete pratiti Telegraf i na Vajberu!

Najnovije vesti iz sveta kompjutera, igrica, mobilnih telefona, gedžeta možete pratiti i na našoj Facebook stranici!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Cionista

    2. septembar 2015 | 20:38

    Ma kad ameri to kazu , i to protiv rusa ,kineza, i indijaca onda je to stvarno istina. Aha al zamalo. Ko jos veruje amerima

  • Blejd

    2. septembar 2015 | 22:06

    Najopasnije su američke aplikacije fejsbuk, twitter, jutjub itd. Koje vam traže pravo ime i prezime, email adresu i broj mobilnog.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA