MISTERIJA: Zašto mravi kruže oko iPhone-a? (VIDEO)

Kada vidite šta su mravi uradili oko iPhone-a, sigurno ćete biti iznenađeni

  • 5

Na internetu se pojavio jedan veoma zanimljiv video-snimak na kojem se nalazi iPhone i mravi koji rade jednu čudnu stvar. U početku, mravi nepravilno kruže oko telefona, međutim, kada on počne da zvoni, ovi insekti formiraju krug oko uređaja.

Novi iPhone će spasavati LJUDSKE ŽIVOTE, moći će sam da pozove pomoć kad treba!

U opisu videa stoji da je ovaj fenomen nastao zbog toga što na mrave utiče elektromagnetni talas dolaznog poziva. Sa ovom tvrdnjom slaže se i Najdžel Endru sa Univerziteta Nova Engleska.

- Mravi imaju magnetne receptore na svojim antenama. Ukoliko prelaze veće udaljenosti, oni pomoću tih antena i magnetnih zračenja iz zemlje znaju da li idu istočno, zapadno, severno ili južno. - istakao je Najdžel.

Međutim, Sajmon Robson, koji se bavi istraživanjem insekata, smatra da su mravi skloni hodanju u krug i bez telefona u sredini i da to može da znači da su izgubili feromonski trag pomoću kojeg prate ostatak grupe. Šta god da je razlog, video-snimak je zaista neverovatan.

Pogledajte video:

Od sada možete pratiti Telegraf i na Vajberu!

Najnovije vesti iz sveta kompjutera, igrica, mobilnih telefona, gedžeta možete pratiti i na našoj Facebook stranici!

(Telegraf.rs / Izvor: engadget.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA