NOVI ANDROID JE STIGAO: Pogledajte zbog čega je bolji od prethodnog (VIDEO)

Za sada je Android Marshmallow dostupan samo za određene Nexus uređaje, dok će se na telefonima ostalih kompanija pojaviti uskoro

  • 2

Google je ispunio dato obećanje i u prvoj nedelji oktobra izbacio je najnoviji Android 6.0 Marshmallow za svoje Nexus uređaje. Nova verzija ovog operativnog sistema trenutno je dostupna za Nexus 5, 6, 7, 9 i Nexus Player.

KONAČNO STIŽE NOVI ANDROID: Google predstavio dva nova smartfona!

Za sada je jedino moguće preuzimanje "factory images-a" i manuelno instaliranje novog Androida, dok se OTA (over-the-air) update očekuje vrlo brzo.

Marshmallow donosi poboljšano trajanje baterije pomoću nove funkcije pod nazivom Doze, a promenjen je i sistem dozvola koje traže aplikacije, pa tako korisnici mogu mnogo više da ograniče šta određena aplikacija može da koristi na telefonu.

Takođe, jedna od najbitnijih promena je takozvana Now On Tap opcija. Kada je uključena, Now On Tap će skenirati i analizirati sve što se trenutno nalazi na ekranu kako bi prikazala relevantne informacije o ljudima, mestima i svemu ostalome što se trneutno prikazuje na displeju telefona.

Android 6.0 Marshmallow takođe podržava skener za otisak prsta. Još uvek nije poznato kada će novi Android stići na smartfone kompanija Samsung, LG, Motorola i ostalih.

Pogledajte video:

Od sada možete pratiti Telegraf i na Vajberu!

Najnovije vesti iz sveta kompjutera, igrica, mobilnih telefona, gedžeta možete pratiti i na našoj Facebook stranici!

(Telegraf.rs / Izvor: theverge.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bond

    6. oktobar 2015 | 13:43

    4.4 zakon

  • Bracki

    6. oktobar 2015 | 17:46

    Glupist teska,lolipop je keva i nema potrebe prelaziti na novi,ovo sto je novo na 6.0 je dosada ziva. Gomila kompikivanih precica koje vjerovatno niko nece koristiti. 4.4 je bio okej,lolipop je vise revolucija u izgledu nego u funkcijama ali ovaj novi,mislim potpuno nepotreban. Ali eto izlazi svake godine novi oa su nesto morali izbaciti.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA