Evo koji će sve telefoni uskoro dobiti najnoviji ANDROID! Da li je i vaš među njima? (FOTO)

Najpopularniji svetski proizvođači mobilnih telefona objavili su listu modela koji će uskoro dobiti najnoviji Android Marshmallow

  • 13

Google je u prvoj nedelji oktobra objavio novi Android Marshmallow operativni sistem koji je trenutno dostupan samo za Nexus uređaje. Međutim, uskoro će ovaj OS dobiti i modeli ostalih proizvođača. Objavljivanje novih verzija Androida na telefonima koje ne pravi Google ume da bude dugotrajan proces, ali su bez obzira na to najpopularniji svetski proizvođači objavili listu mobilnih telefona koji će dobiti Marshmallow.

NOVI ANDROID JE STIGAO: Pogledajte zbog čega je bolji od prethodnog!

HTC

Foto: Milena Đorđević Foto: Milena Đorđević

HTC je na Twitteru potvrdio koji će telefoni dobiti update, a neki od njih će Android 6.0 Marshamallow dobiti već do kraja ove godine. Među njima su HTC One M8 i One M9, One M9+, One E9, One E9+, One ME, One E8, One M8 Eye, Butterfly 3, Desire 826, Desire 820, Desire 816.

HTC će takođe 20. oktobra objaviti novi model telefona koji će dolaziti sa novim Androidom.

MOTOROLA

Foto: motorola.com Foto: motorola.com

Motorola je takođe potvrdila koji će telefoni dobiti update, ali nije poznato kada će to tačno biti. Modeli ove kompanije koji će dobiti Marshamallow su: Moto X Pure Edition (treća generacija), Moto X Style (treća generacija), Moto X Play, Moto G (treća generacija), Moto X, Moto X Pure Edition (2014), Moto G i Moto G sa 4G LTE, DROID Turbo, Moto MAXX, Moto Turbo.

SONY

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Sony je istakao da će određeni Xperia modeli dobiti update, ali da će taj proces biti spor i zavisiće od mobilnih operatera. Telefoni koji će dobiti Android 6.0 su: Xperia Z5, Xperia Z5 Compact, Xperia Z5 Premium, Xperia Z4 Tablet, Xperia Z3+, Xperia Z3, Xperia Z3 Compact, Xperia Z3 Tablet Compact, Xperia Z2, Xperia Z2 Tablet, Xperia M5,  Xperia C5 Ultra, Xperia M4 Aqua i Xperia C4.

LG

Foto: Promo Foto: Promo

LG nije davao nikakve zvanične izjave o tome koji će telefoni dobiti novi Android, ali je za očekivati da će to biti LG G4, LG G3 Nije poznato da li će Marshmallow dobiti modeli LG V10 i G2.

SAMSUNG

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Samsung takođe nije davao nikakve zvanične informacije, ali je za očekivati da će flagship telefoni iz 2015. godine, među kojima su Galaxy S6, S6 Edge, Galaxy Note 5 i Galaxy S6 Edge Plus, dobiti novi Android. Stariji modeli poput Galaxy S4 i S3, kao i Galaxy Note 2 i 3, najverovatnije neće dobiti novi update.

Od sada možete pratiti Telegraf i na Vajberu!

Najnovije vesti iz sveta kompjutera, igrica, mobilnih telefona, gedžeta možete pratiti i na našoj Facebook stranici!

(Telegraf.rs / Izvor: cnet.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA