OTVORENA JUBILARNA SINERGIJA 15: Najveća IT konferencija u Srbiji! (FOTO)

Sinergija 15 ugostiće preko 60 uglednih predavača iz zemlje i inostranstva, koji će se baviti najaktuelnijim IT temama kroz brojna ekskluzivna predavanja, edukativne radionice i poslovne skupove

  • 0

U Beogradu je danas otvoren najveći regionalni informatički skup - Sinergija, koju po 15. jubilarni put organizuje globalni informatički gigant Microsoft, na kome učestvuju brojni IT eksperti i gosti iz Srbije i regiona.

ZA SVE LJUBITELJE NAJNOVIJIH TEHNOLOGIJA: Microsoft Experience Corner na Sinergiji 15!

Ove godine Sinergija slavi značajan jubilej – 15 godina prisustva i uspeha u promovisanju Microsoft proizvoda i rešenja, kao i u uspostavljanju konkurentnosti tržišta kroz implementaciju najnovijih tehnologija. Sinergija 15 ugostiće preko 60 uglednih predavača iz zemlje i inostranstva, koji će se baviti najaktuelnijim IT temama kroz brojna ekskluzivna predavanja, edukativne radionice i poslovne skupove. Kroz više od 70 sesija i u okviru šest tematskih celina, posetioci će imati prilike da saznaju sve o najnovijim tehnološkim dostignućima.

Otvarajući trodnevnu konferenciju, generalni direktor Microsoft za Srbiju i Crnu Goru Željko Vujinović je rekao da Razvojni centar Microsofta u Srbiji slavi 10 godina rada i zapošljava oko 200 ljudi, sa ciljem da se unapredi informatičko okruženje u Srbiji.

U ovoj godini najznačajniji događaj u IT sektoru u svetu bila je pojava novog operativnog sistema Windows 10, rekao je Vujinović i dodao da je značajan napredak učinjen u razvoju cloud okruženja za rad na računarima. Microsoftova kancelarija u Beogradu važi za jednu od naproduktinijih kompanija u zemlji, istakao je Vujinović.

On je najavio da će u naredna tri dana na konferenciji učestvovati 40 predavača, koji će predstaviti nova softverska rešenja.

Foto: Promo Foto: Promo

Direktror Razvojnog centra Microsofta u Srbiji Dragan Tomić rekao je da je beogradski centar zaslužan za brojna nova rešenje za Microsoftovu aplikaciju Office 365, kao i za novu verziju Office-a.

Tomić je rekao da Srbija nije na svetskoj mapi zemalja za investicije u IT sektoru zato što ima premalo inženjera, ali je Microsoftova kancelarija u Beogradu svojim radom uticala da se na nivou te svetske kompanije generalno promeni slika o Srbiji u pozitivnom smislu i da se stvori generacija mladih lidera koja je sposobna da povuče razvoj u IT sektoru.

Foto: Promo Foto: Promo

- Naš cilj je 10 puta više inženjera za 10 godina, jer je razvoj jedne zemlje direktno propircionalan broju stručnih ljudi - istakao je Tomić.

Po prvi put otkako se organizuje, Sinergija će otvoriti vrata za publiku koja želi da se upozna sa svim inovacijama iz kompanije Majkrosoft u okviru Microsoft Experience Corner-a koji će biti postavljen u holu Crowne Plaza hotela.

IT entuzijasti, ljubitelji novih tehnologija i svi zainteresovani posetioci tako će dobiti jedinstvenu priliku da se upoznaju sa aktuelnim uređajima sa Windows operativnim sistemom, ali i da provere kako neke od najpopularnijih Microsoft aplikacija rade na drugim platformama.

Foto: Promo Foto: Promo

Tokom trajanja konferencije biće predstavljeni vodeći modeli Lumia mobilnih telefona 950 i 950XL, koji su nedavno imali dugo očekivanu svetsku premijeru, posle preuzimanja kompanije Nokia, koju je kupio Microsoft. Modeli ovih telefona koji će biti izloženi na ovogodišnjoj Sinergiji su test modeli.

Osnovana 1975. godine, kompanija Majkrosoft je svetski lider u pružanju računarskih tehnologija uključujući softver, usluge i rešenja. Microsoft je u Srbiji počeo je sa radom 2002. godine.

Foto: Promo Foto: Promo

Te godine su predstavnici Vlade Republike Srbije potpisali sporazum o strateškoj saradnji u oblasti IT-ja sa Bilom Gejtsom, osnivačem Majkrosofta. U septembru 2005. godine, Microsoft je otvorio svoj razvojni centar u Beogradu, u kome je danas zaposleno više od 200 IT stručnjaka iz čitave Srbije, prosečne starosti 28 godina.

Tehnički dani konferencije održaće se 21. i 22. oktobra, dok će jedan dan konferencije biti posvećen biznisu i razvoju IT sektora u Srbiji, sa ciljem da stvori sinergiju između IT i privrede i predstavi perspektive koje donose savremene tehnologije kada je u pitanju ekonomski rast i unapređenje pozicije domaćeg tržišta na globalnoj mapi.

Od sada možete pratiti Telegraf i na Vajberu!

Najnovije vesti iz sveta kompjutera, igrica, mobilnih telefona, gedžeta možete pratiti i na našoj Facebook stranici!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA