Biznis danom završena Sinergija 15, najveća IT konferencija u regionu! (FOTO)

Sinergija 15 je tokom tri dana okupila 1500 učesnika, ugostila preko 60 uglednih predavača iz zemlje i inostranstva, koji su se bavili najaktuelnijim IT temama kroz brojna ekskluzivna predavanja, edukativne radionice i poslovne skupove

  • 0

Najveća i najuticajnija godišnja konferencija posvećena informaciono-komunikacionim tehnologijama u regionu Jugoistočne Evrope, Sinergija 15, završena je danas Biznis danom koji je okupio predstavnike vodećih institucija i kompanija u Srbiji.

OTVORENA JUBILARNA SINERGIJA 15: Najveća IT konferencija u Srbiji!

Microsoft Sinergija je ove godine bila u znaku jubileja i uspešnog poslovanja. Treći dan ove najveće regionalne IT konferencije bio je posvećen biznis sektoru i primeni IT tehnologija u sferama koje direktno utiču na brži ekonomski razvoj zemlje. Biznis dan konferencije fokusirao se na činjenicu koliko primena tehnologija u Srbiji utiče na budućnost čitave zemlje, sa ciljem da predstavi sve mogućnosti koje IT sfera pruža u poslovnom okruženju.

IT sektor je jedan od segmenata srpske privrede koji ima izuzetan razvojni potencijal, i u prethodnih 10 godina stekao je značajnu ulogu u domaćoj ekonomiji. Nastavljanjem ulaganja u IT sektor i njegovim adekvatnim usmeravanjem, stvara se prostor za izuzetan napredak i drugih, povezanih, sfera privrede i ekonomije u Srbiji. Ova i povezana pitanja bile su teme centralnog panela Javno Privatno Partnerstvo (Private Public Partnership) na Biznis danu u okviru Sinergije 15.

Foto: Promo Foto: Promo

- Microsoft prepoznaje neophodnost formiranja održivih partnerstava među akterima u javnom i privatnom sektoru, kako bi se ispunili svi zahtevi koji se postavljaju na ekonomskom tržištu u konstantnoj fluktuaciji. Mi pružamo ključne komponente kompletnog rešenja koje se nudi kroz partnerstvo javnog i privatnog sektora, i na taj način osiguravamo da se ljudi iz javnog i privatnog sektora na najbolji mogući način angažuju u osnaživanju građana. Srbija ima veliki potencijal u IT sektoru koji direktno utiče na unapređenje i drugih privrednih grana, a samim tim i života građana -  izjavio je Željko Vujinović, Generalni direktor Microsoft-a u Srbiji i Crnoj Gori.

Foto: Promo Foto: Promo

Učešće u panelu su, pored Željka Vujinovića, uzeli Sava Savić iz Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, Aleksandar Kemiveš iz Privredne komore Srbije, Vjekoslav Bobar iz Uprave za zajedničke poslove republičkih organa,  Dejan Cupać iz Piraeus banke i Miloš Radivojević iz kompanije Ernst & Young.

Jedan od zaključaka sesija održanih na Biznis danu je da se najadekvatnija i najinovativnija rešenja za konkurentniju poziciju na globalnom tržištu, danas i u bliskoj budućnosti, najbolje pokazuju kroz rad u cloud-u, koji je trenutno jedina platforma koja pruža odgovore i na najsloženija pitanja i probleme savremenog poslovanja i života u svetu koji je definisan sve većom potrebom za mobilnošću. Učesnici su istakli potrebu podizanja nivoa edukacije jer se stvaranjem većeg broja inženjera dugoročno obezbeđuje razvoj svih privrednih grana.

Foto: Promo Foto: Promo

Trećeg dana Sinergije demonstrirani su i najbolji primeri saradnje i primene Microsoft inovacija i rešenja u cilju povećanja produktivnosti u institucijama i kompanijama.

U skladu sa sloganom Innovate it, Sinergija 15 je po prvi put otvorila vrata i za najširu publiku, a u okviru Microsoft Experience Corner-a, IT entuzijasti, ljubitelji novih tehnologija i svi zainteresovani posetioci imali su jedinstvenu priliku da se upoznaju sa aktuelnim uređajima sa Windows operativnim sistemom, ali i da provere kako neke od najpopularnijih Microsoft aplikacija rade na drugim platformama.

Foto: Promo Foto: Promo

Sinergija 15 je tokom tri dana okupila 1500 učesnika, ugostila preko 60 uglednih predavača iz zemlje i inostranstva, koji su se bavili najaktuelnijim IT temama kroz brojna ekskluzivna predavanja, edukativne radionice i poslovne skupove. Kroz više od 70 sesija i u okviru šest tematskih celina, posetioci su imali priliku da saznaju sve o inovativnim tehnološkim rešenjima, i njihovoj primeni u svim sferama života.

Od sada možete pratiti Telegraf i na Vajberu!

Najnovije vesti iz sveta kompjutera, igrica, mobilnih telefona, gedžeta možete pratiti i na našoj Facebook stranici!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA