Ove reči NIKAKO ne treba da koristite u kancelariji!

U nastavku se nalaze neke od najčešćih reči i fraza koje mogu podići pritisak vašim kolegama. Pokušajte da ih izbegnete

  • 0

Istraživanje sprovedeno u Ujedinjenom Kraljevstvu, među hiljadu zaposlenih na raznim pozicijama, pokazalo je da čak 65 odsto smatra da su dobri odnosi sa kolegama ključni za sreću i produktivnost na poslu.

Dostavljamo vam neke od najčešćih reči i fraza koje mogu podići pritisak vašim kolegama. Pokušajte da ih izbegnete.

Hitno

Sačuvajte ovu reč za pravu uzbunu. Danas je većina zaposlenih, svakako, izložena ogromnom pritisku, zašto ga povećavati? Zato je ova fraza u verbalnoj ili pisanoj komunikaciji mač sa dve oštrice. Pre svega, niko vam neće verovati da je vaš posao zaista neodložan.

Mi

Kada se „mi” koristi da označi saradnju, rezultati su sjajni. Ali kada se „mi” upotrebljava da bi se svojatale tuđe ideje, onda njihov vlasnik neće biti srećan. Zato povedite računa u kom kontekstu koristite prvo lice množine.

Ja

Niko ne voli hvalisavce i egocentrike. Osoba koja svaku rečenicu počinje sa „Ja mislim”, „Ja hoću”, „Ja smatram da...” i slično, nikad neće biti omiljeni član tima. Koliko je „mi” opasno kada se koristi u loše svrhe, toliko je „ja” iritantno kada se upotrebljava prečesto.

Foto: Profimedia Foto: Profimedia

Sastanak

Čim se ova reč nađe u Inboxu, temperatura raste, a srce prolupa. Većina sastanaka koji se zakazuju su stvar tradicije. A tradiciju uvek treba preispitati. Najuspešniji pojedinci ne pridaju mnogo značaja protokolu. Tako je, na primer, Bil Gejts uvek isticao da Voren Bafet sebi ne dozvoljava luksuz beskorisnih sastanaka.

Ako ste menadžer, ograničite trajanje sastanaka i držite se plana. Ako ste član tima, sugerišite rukovodstvu da se sastanci organizuju samo kada treba finalizovati planove. Ova reč bi, u svakom slučaju, trebalo da se ne čuje tako često.

Efikasna komunikacija je važan aspekt za uspeh celokupnog biznisa. Ako želite da postanete pouzdan poslovni čovek, potražite obuku koja će vas učiniti poslovnim stručnjakom i osobom od poverenja.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA