TOP 5: Ove aplikacije su OSVOJILE SVET!

Pred vama je nekoliko aktuelnih i popularnih aplikacija, koje su po portalu Mashable obeležile prethodni mesec

  • 0

Gotovo svakodnevno dobijamo poruke da su se na Google Play-u ili App Store-u pojavile neke nove aplikacije. Ako vas interesuju aplikacije za mobilne telefone, i planirate i sami da kreirate neku od njih, dobro je da budete stalno u toku sa novim trendovima. Pred vama je nekoliko aktuelnih i popularnih aplikacija, koje su po portalu Mashable obeležile prethodni mesec.

4Arrows

Ovo je sjajna besplatna igrica za sve ljubitelje slagalica i logičkih zadataka. Kao što samo ime sugeriše, 4Arrows se zasniva na pomeranju četiri strelice na tabli i njihovom usmeravanju. No, svaka strelica može da se kreće samo u smeru koji već pokazuje, tako da igra vrlo brzo postaje jedna vrsta strategije, pošto igrač mora da shvati kako da organizuje strelice da bi funkcionisale kao celina.

Obratite pažnju na dugme za vraćanje korak unazad, koje vam može pomoći u slučaju da napravite pogrešan potez. Saveti za igranje će vam pomoći kad „zapnete“, ali pazite na to da ponovite poteze kako biste prešli na sledeći nivo.

Sunshine

Iako postoji veliki broj aplikacija i sajtova za vremensku prognozu, ova besplatna aplikacija je postala vrlo popularna, jer omogućuje korisnicima da, na jednostavan način, prilagode prognozu svojim potrebama. Cilj ove aplikacije je da korisnici mogu lako da saznaju prave i što tačnije vremenske prilike za mesta u kojima se kreću.

Sunshine prikuplja sve meteorološke podatke, a onda ih iPhone koristi kako bi preko svojih barometarskih senzora napravio verodostojnu vremensku prognozu. Aplikacija pokazuje vreme u vašoj regiji, a jednostavnim slajdom možete videti kakvo vreme dolazi. Možete napraviti zonu svog kretanja, kako biste uvek znali da li će vam tog dana trebati kišobran ili ne.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Challenged

Delimično inspirisana fenomenom izazova, poput prošlogodišnjeg popularnog ALS Ice Challenge, ova besplatna aplikacija ima za cilj da stvori platformu na kojoj će brendovi i neprofitne organizacije moći da se povežu sa korisnicima i podstiču izazove.

Ova aplikacija takođe ima veze sa impresivnom listom slavnih ličnosti, kao i sa onima koji imaju veliki uticaj na društvenim medijima, a koji su uključeni i u mnoge izazove. Skup slavnih ličnosti i brendova sa kojima sarađjuju se stalno širi, a među njima se nalaze i oni koji omogućavaju nagrade. „Walgreens“ je na primer izazov koji korisnike podstiče da naprave video оd 12 sekundi koji prikazuje savete za lepotu i tako daje priliku korisnicima da osvoje šminku, dok „Hotel Tonight“ nudi vaučer od 10,000 dolara onome ko pobedi u izazovu „najspontaniji trenutak“.

Formulas

Ovu aplikaciju je kreirao tim umetnika, a cilj je da korisnicima pruži paket prilagođenih foto-efekata. Ti efekti uključuju filtere kao što su „vintage“ foto-izgled, prilagođavanje teksture, boje i osvetljenja. Korisnici takođe mogu da odaberu koje umetnike žele da prate i da vide njihove najnovije alate. Posebno obratite pažnju na ekstenziju za foto-uređivanje, koja vam omogućuje da iskoristite sve dodatke Formulas aplikacije dok gledate fotografije u galeriji.

Foto: Flickr/ Janitors Foto: Flickr/ Janitors

Programeri kažu da alat za automatsko podešavanje koji analizira boje i druge aspekte slike kako bi ih automatski prilagodio, omogućuje sjajne fotografije visokog kvaliteta bez dodatnog uključivanja filtera ili ručnih podešavanja.

Aplikacija je dostupna za IOS platforme i naplaćuje se 1,99 dolara.

Pause

Pametni telefoni nam svakako olakšavaju živote, ali i uzrokuju dosta stresa. „Monument Valley“ je zato napravio aplikaciju koja je bazirana na Tai Chi tehnikama za relaksaciju. Ova aplikacija vam pomaže da se smirite. Svaku sesiju smirivanja na Pause aplikaciji možete prilagoditi svojim potrebama, a početno zadato vreme je 10 minuta. Možete pratiti i koliko vremena provodite u antistres aplikaciji.

Ukoliko imate ideju za mobilnu aplikaciju koju želite sami da kreirate, više o potrebnim alatima i veštinama možete saznati ovde.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA