• 3

Poslušajte ove savete i jednog dana ćete postati MILIONER!

Na osnovu mnogih intervjua različitih milionera, koji su to postali isključivo svojim zalaganjima, izdvojio se niz navika koji je svima zajednički

 • 3

Uspešnom preduzetniku potrebne su godine da postane milioner. I tada im mnogi kažu kako su imali sreće. Sreća je važna, ali bez discipline, od nje nema mnogo koristi – uspešni pojedinci su vredno radili, u svakom trenutku bili fokusirani na uspeh, pa su tako razvili produktivne navike.

Na osnovu mnogih intervjua različitih milionera, koji su to postali isključivo svojim zalaganjima, izdvojio se niz navika koji je svima zajednički.

Ustajanje

Zapravo, ništa nije prerano. Ako ustanete u 4:30, imaćete dovoljno vremena za fizičke aktivnosti, pregledanje dnevnih vesti i odgovaranje na zaostale mejlove. Ostaće vam dovoljno vremena da se na miru spremite za posao i u kancelariju stignete pre svih ostalih. Da, i to se podrazumeva.

Učenje

Nikada se ne završava. Morate da pratite sve što se dešava u vašem polju poslovanja, ali i da konstantno radite na sebi. Širite vidike, učite nove stvari, razvijate nova interesovanja. Ideje se nalaze svuda, ali traže svoje vreme. Zato u raspored ubacite i čitanje, i ne odustajte od toga.

Budžet

Novca ima onoliko koliko vi odredite. Zato na početku svakog projekta dobro razmislite i uračunajte sve eventualne prepreke. Zatim se držite propisanog budžeta, po svaku cenu. Isti princip primenjujte i na privatni život. Milioneri najčešće ističu da troše iste količine novca kao i kada su imali skoro ništa. Zato i jesu milioneri.

Foto: impactlab.net

Foto: impactlab.net

Ozbiljan rad

Ne izbegavajte posao. Piramidalne prevare su primamljive jer nude veliku zaradu za kratko vreme i bez ikakvog napora. To ne postoji. Svaki istinski zarađen novac zahteva trud i vreme. Ne pokušavajte da to promenite.

Ciljevi

Neka uvek budu jasni i precizni. Tako nećete imati nedoumice na šta se tačno odnose. Uz definisane ciljeve, ide i definisan raspored: šta tačno treba da uradite u naredne 4 nedelje, 6 meseci i 5 godina. Istraživanje koje je sproveo Univerzitet Kalifornije, pokazalo je da zapisivanje ciljeva povećava napore za njihovo ostvarivanje za čak 78%. Zato – olovke u ruke!

Porazi

Uvek idu „u kompletu” s pobedama, pa budite spremni na njih. Nema razloga za strah, a i efekti će tada biti intenzivniji. Strah parališe i sprečava da jasno mislite. Zato budite spremni da rizikujete i preprekama pristupite na sasvim nov način. Uz to, poraz je najbolji način da nešto naučite – sigurno je da istu grešku nećete ponoviti.

Foto-ilustracija: pixabay.com

Foto-ilustracija: pixabay.com

Odmor

Za svakog (a posebno uspešnog) preduzetnika vrlo je teško da se udalji od posla. To uvek doživljavaju kao prekidanje pobedničkog niza. Međutim, odmor je svima neophodan, makar da budete sigurni da nećete „pregoreti” u presudnom trenutku. Kada se odmaknete od problema, i rešenja postaju jasnija.

Da li je jednostavno biti milioner? Naravno da nije: morate da imate stvarna, savremena, primenljiva znanja, dobre savetnike, pravu praksu u pravom trenutku, da vredno radite i sve vreme budete fokusirani na svoj cilj. A to je tek početak.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

 • DARKO 100%

  13. novembar 2015 | 13:33

  Jedini ljudi koji o novcu razmišljaju više od bogatih su siromašni.

  20
  1

  Podelite komentar

 • Hep.C

  13. novembar 2015 | 13:46

  Što bi radio kad imam milione i da se sekiram oko neke bezvezne firme a pogotovo da ustajem u pola pet.

  3
  8

  Podelite komentar

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Ne želim da budem informisan
Ok