KAKO POMERATE KOMPJUTERSKOG MIŠA: Pogledajte šta to govori o vama kao osobi!

Tim istraživača sa Univerziteta Brigam Jang je sproveo istraživanje tako što bi naljutio učesnike i snimao obrasce pokretanja miša. Takođe, od korisnika je traženo da se izjasne o svojim osećanjima

  • 0

Istraživači sa Univerziteta Brigam Jang u američkoj državi Juta saopštili su da su identifikovali obrasce u odražavanju raspoloženja kod ljudi na način na koji se pomera kursor kompjuterskog miša.

OVO ZNAJU SAMO STARIJI OD 1995. GODIŠTA: Šta se zaista nalazi na fotografiji?

Konkretno, kažu naučnici, ljuti korisnici prave nagle pokrete, ali im je ukupna brzina manja. Frustracije i tuga izazivaju promene u brzini, uporedo sa slabljenjem preciznosti.

Tim je sproveo istraživanje tako što bi naljutio učesnike i snimao obrasce pokretanja miša. Takođe, od korisnika je traženo da se izjasne o svojim osećanjima.

Naučnik Džefri Dženkins, vođa projekta, izjavio je da nalazi mogu da se primene u proučavanju korisničkog doživljaja i dizajnu interfejsa (UX/UI), kod bihevioralnog targetiranja i prilagođavanja specijalnim grupama korisnika.

- Uvek je bilo veoma teško odrediti kada korisnik postaje frustriran toliko da se više ne vrati na sajt - rekao je.

Foto-ilustracija: FreeDigitalPhotos/adamr Foto-ilustracija: FreeDigitalPhotos/adamr

- Kad uspevamo da registrujemo negativnu emocionalnu reakciju, možemo da prilagodimo doživljaj vebsajta na način da eliminišemo stres ili da ponudimo pomoć - kaže Dženkins.

Ostaje da se vidi da li će rezultati istraživanja u segmentu prevlačenja i tapkanja po ekranima mobilnih uređaja biti relevantni, a on kaže da je količina raspoloživih podataka obećavajuća.

Patenti za tehnologiju koja je razvijena do sada u posedu su lokalne startap kompanije, a Dženkins učestvuje u unapređivanju rešenja.

(Telegraf.rs / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA