• 0

KAKO POMERATE KOMPJUTERSKOG MIŠA: Pogledajte šta to govori o vama kao osobi!

Tim istraživača sa Univerziteta Brigam Jang je sproveo istraživanje tako što bi naljutio učesnike i snimao obrasce pokretanja miša. Takođe, od korisnika je traženo da se izjasne o svojim osećanjima

  • 0

Istraživači sa Univerziteta Brigam Jang u američkoj državi Juta saopštili su da su identifikovali obrasce u odražavanju raspoloženja kod ljudi na način na koji se pomera kursor kompjuterskog miša.
OVO ZNAJU SAMO STARIJI OD 1995. GODIŠTA: Šta se zaista nalazi na fotografiji?

Konkretno, kažu naučnici, ljuti korisnici prave nagle pokrete, ali im je ukupna brzina manja. Frustracije i tuga izazivaju promene u brzini, uporedo sa slabljenjem preciznosti.
Tim je sproveo istraživanje tako što bi naljutio učesnike i snimao obrasce pokretanja miša. Takođe, od korisnika je traženo da se izjasne o svojim osećanjima.
Naučnik Džefri Dženkins, vođa projekta, izjavio je da nalazi mogu da se primene u proučavanju korisničkog doživljaja i dizajnu interfejsa (UX/UI), kod bihevioralnog targetiranja i prilagođavanja specijalnim grupama korisnika.
- Uvek je bilo veoma teško odrediti kada korisnik postaje frustriran toliko da se više ne vrati na sajt - rekao je.
Foto-ilustracija: FreeDigitalPhotos/adamr

Foto-ilustracija: FreeDigitalPhotos/adamr


- Kad uspevamo da registrujemo negativnu emocionalnu reakciju, možemo da prilagodimo doživljaj vebsajta na način da eliminišemo stres ili da ponudimo pomoć - kaže Dženkins.
Ostaje da se vidi da li će rezultati istraživanja u segmentu prevlačenja i tapkanja po ekranima mobilnih uređaja biti relevantni, a on kaže da je količina raspoloživih podataka obećavajuća.
Patenti za tehnologiju koja je razvijena do sada u posedu su lokalne startap kompanije, a Dženkins učestvuje u unapređivanju rešenja.
(Telegraf.rs / Beta)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima