Ove 4 aplikacije pomoći će vam da budete produktivniji

Kao što može da nam oduzme vreme, pametni telefon jednako može i da nam omogući prazan hod koji možemo da iskoristimo za sebe ili neke profesionalne poduhvate koji nam neprestano izmiču. Zato smo sastavili listu od nekoliko aplikacija koje će vam pomoći da pametnije raspolažete svojim vremenom

  • 0

Danas mobilne telefone možemo koristiti za daleko više mogućnosti nego ranije, kada su oni bili korišćeni samo za pozive i SMS poruke. Međutim, sve ove opcije nekada nam oduzimaju više pažnje nego što je potrebno, pa to može uticati na produktivnost koja nam je neophodna za obavljanje zadataka koji su nam povereni. Zato moramo da pronađemo granicu i da shvatimo do kog trenutka je telefon zabava, a kada postaje sredstvo za rad i alat koji će nam oakšati život na mnogo različitih načina.

Kao što može da nam oduzme vreme, pametni telefon jednako može i da nam omogući prazan hod koji možemo da iskoristimo za sebe ili neke profesionalne poduhvate koji nam neprestano izmiču. Zato smo sastavili listu od nekoliko aplikacija koje će vam pomoći da pametnije raspolažete svojim vremenom i podignete svoju produktivnost na mnogo viši nivo.

Todoist

Kako biste mogli da počnete da upravljate svojim vremenom, važno je da, za početak, dobro rasporedite obaveze i da znate kada se čime bavite. To ćete najjednostavnije uraditi uz pomoć neke od aplikacija poput ličnog kalendara ili notesa, a mi vam za to preporučujemo Todoist. On će vas uvek blagovremeno obavestiti o aktivnostima koje imate, formiraće različite alarme i boje za različite obaveze i pomoći će vam da dobro promislite o svim zadacima koje imate. Ono što je dobro jeste i njegova jednostavnost, pa ga možete koristiti i kao priručni notes za zapisivanje ideja, koje čak možete odlagati u posebne projektne foldere u zavisnosti od toga za šta je vaša konkretna misao u tom trenutku vezana.

Sleep Cycle

Osnova produktivnosti leži u odmaranju i opuštenosti celog organizma. Ukoliko želite da efikasno izvršite zadatak, važno je da budete odmorni i naspavani. Zato je ova aplikacija prava stvar za vas. Koristeći senzore pokreta, ona detektuje vaše pomeranje u toku noći i kalkuliše, u skladu sa vašom REM fazom sna, kada bi organizmu najviše odgovaralo da se probudi.

Foto: Flickr/Janitors Foto: Flickr/Janitors

Bez brige, i dalje postoji opcija podešavanja alarma, međutim, ovaj sistem preračunava, u okvirima vremena koje vi zadate kada je najpogodnije da ustanete iz kreveta i započnete svoj dan. Još jedna od opcija jeste i to da možete pristupiti analitici svojih snova kako biste imali uvid u kvalitet svog sna, pa prateći te rezultate možete unaprediti stanje svog metabolizma uvođenjem pozitivnih promena.

Flash Sticks

Bićete nekada u situaciji da radite na nekom poslu ili projektu u koji je uključeno nekoliko različitih regiona, pa možda i jezika. Nećete uvek biti u mogućnosti da znate sve, međutim uvek se možete poslužiti nekim sitnim trikovima, kako biste olakšali sebi sprovođenje zadatka do kraja.

Flash Sticks je aplikacija koja skenira dokument koji postavite ispred nje, detektuje jezik i nudi vam usluge prevođenja na više od 25 različitih jezika. Takođe, možete memorisati različite reči i kasnije je koristiti za proširivanje sopstvenog vokabulara i učenje novih izraza. Koristeći se video-sadržajima koje ćete takođe dobiti, različitim gramatičkim trikovima i savetima, kao i igrama, možete prilično dobro savladati neke od različitih svetskih dijalekata.

Foto: Flickr/LoKan Sardari Foto: Flickr/LoKan Sardari

Rescue Time

Ovo je aplikacija koja nam je verovatno svima potrebna. Analizom vremena provedenog na internetu i podataka sa različitih sajtova, društvenih mreža i blogova koje smo posećivali, Rescue Time nam pokazuje koliko smo (ne)produktivni bili u toku dana. Nakon nekoliko dana ili nedelja, moći ćete da steknete realnu sliku o svom vremenu i njegovoj iskorišćenosti, uz pomoć ove aplikacije. Tako možete definisati i po tri sata nedeljno koje biste, umesto na Fejsbuku, mogli da provedete u prirodi, vežbajući ili u razgovoru sa prijateljima ili saradnicima.

Ove aplikacije olakšaće vam život i pomoći će vam da realno sagledate na koji način koristite vreme u toku dana i to kako ga možete unaprediti. Ako ih budete koristili pametno, moći ćete da se posvetite i izučavanju nekih svojih novih ideja, usavršavanju i mnogim drugim tehnikama koje će vam takođe otkriti nešto novo o vama samima. Možda će se desiti da usput otkrijete još neki način da povećate svoju produktivnost. Ako prepoznate rešenje za neki od problema koji vas muče, upišite program razvoja mobilnih aplikacija i sprovedite svoju ideju u stvarnost. Možda će baš vaša aplikacija pomoći mnogima.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA