SAMSUNG GALAKSI S III: U Londonu predstavljena nova perjanica Androida (FOTO)

Novi smartfon u Galaksi seriji poseduje Eksinos procesor na 1,4 gigaherca, 1GB RAM-a, AMOLED displej od 4,8 inča, zaštićen je Gorila Glasom, kamera ima osam megapiksela, i više podseća na Galaksi Neksus nego na prethodnika iz S serije

  • 2

Treća generacija Samsungove Galaksi S serije, najpopularnije Android linije smartfona, konačno je predstavljena u Londonu.

Novi pametni telefon južnokorejskog giganta (od nedavno i najvećeg svetskog proizvođača mobilnih telefona) težak je samo 133 grama (za malo teži od HTC One X-a) a tanak 8,66 milimetara, i po izgledu dosta podseća na Galaksi Neksus - svakako više nego na na Galaksi S II. Naravno, ovaj novi telefon poseduje Eksinos kvadkor procesor na 1,4 gigaherca (navodno 65 odsto brži od procesora na Galaksiju S II), a tu je i jedan gigabajt RAM memorije.

Displej je HD Super AMOLED od 4,8 inča, u rezoluciji od 1280 x 720 piksela, zaštićen Gorila Glasom 2. Kamera pozadi ima osam, a ona napred za video pozive 1,9 megapiksela.

Baterija je promenjiva 2,100 mAh, sa mogućnošću vajerles punjenja. Pored baterije, tu je i microSD slot, koji podržava kartice od 16, 32 i 64 gigabajta, u zavisnosti od varijante koju izaberete.

Lansira se sa HSPA+ mrežom, ali postoji i opcija za LTE. Interfejs je "TouchWiz" na Android 4.0 "Ice Cream Sandwich-u".

(Telegraf.rs / Foto: Engadget)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA