ASUS predstavio novu matičnu ploču koju će svaki gejmer poželeti da ima (FOTO)

Maximus VIII Formula matična ploča je opremljena LGA1151 procesorskim podnožjem i optimizovana da iskoristi maksimalni potencijal šeste generacije Intel Core (Skylake) procesora i DDR4 memorije

  • 5

ASUS Republic of Gamers (ROG) je danas najavio Maximus VIII Formula gejming matičnu ploču koja se bazira na Intel Z170 Express čipsetu. Ploča je punog ATX formata i opremljena je ekskluzivnim CrossChill EK hlađenjem. Tu su još Aura RGB osvetljenje i ROK oklop za vanserijsku estetiku i čvrstinu, kao i tehnologije koje donose performanse za sigurne pobede u igrama: 5-Way Optimization, Intel Gigabit Ethernet i LANGuard.

Maximus VIII Formula matična ploča je opremljena LGA1151 procesorskim podnožjem i optimizovana da iskoristi maksimalni potencijal šeste generacije Intel Core (Skylake) procesora i DDR4 memorije. Audio sistem je takođe po meri gejming šampiona, te se bazira na SupremeFX 2015 audio tehnologiji koja će korisniku omogućiti da jasno čuje čak i najsitnije zvučne detalje u igri.

Nova ploča poseduje najsavremenije mogućnosti za povezivanje, kao što su NVM Express (NVMe) U.2 i M.2 za brzine transfera do 32Gbps, USB 3.1 Type-A i reverzibilni Type-C koji obezbeđuju najviši nivo kompatibilnosti i udobnosti pri korišćenju, kao i 2x2 802.11ac Wi-Fi sa multi-user MIMO (MU-MIMO) podrškom za bežičnu konekciju.

Najbolje hlađenje u klasi: Ekskluzivno CrossChill EK hibridno hlađenje vazduhom ili vodom

Foto: Promo Foto: Promo

U cilju kreiranja gejming rashladnog sistema koji je najbolji u svojoj klasi, ROG inženjeri su se udružili sa gospodarima rashladnih sistema iz kompanije EK Water Blocks i razvili CrossChill EK — ekskluzivno za Maximus VIII Formula ploču. Ovaj rashladni blok odlikuju ekstremne performanse i visokoprovodni bakarni kanal, uz mogućnost korišćenja vazduha ili tečnosti.

Kada je u pitanju hlađenje vazduhom, CrossChill EK je momentalno spreman za rad i ne zahteva nikakvo posebno znanje i opremu. Ovaj ekskluzivni rashladni blok je takođe opremljen standardnim G1/4 ulazima za cevi, tako da je kompatibilan sa gotovo svim postojećim rešenjima za tečno hlađenje. CrossChill EK smanjuje temperaturu MOSFET tranzistora za najviše 23˚C.

Vanserijska estetika i čvrstina: Aura RGB priključak i kontrola osvetljenja, kao i ojačanje ROG oklopom

Foto: Promo Foto: Promo

Maximus VIII Formula poseduje potpuno novu Aura RGB LED tehnologiju za osvetljenje i čvrsti ROG oklop. Za osvetljenje ključnih delova ploče su zadužene 28 RGB LE diode koje svojom svetlošću krase MOSFET poklopac, predeo oko PCI Express slota i ROG logo.

Zahvaljujući integrisanom Aura RGB priključku, nema potrebe za korišćenjem komplikovanih eksternih RGB kontrolera. Integrisani Aura RGB priključak za LED trake i priloženi produžni kabl korisniku omogućavaju da brzo i lako osvetli svoj gejming rig ili LAN žurku fantastičnim bojama i svetlosnim efektima. Maximus VIII Formula matična ploča je opremljena četvoropinskim priključkom za standardne 12V RGB LED svetleće trake.

Za kontrolu osveljenja je zadužen Aura lighting-control softver koji korisniku omogućava upravljanje ugrađenim RGB LE diodama i/ili priključenom RGB svetlećom trakom koje mogu biti u savršenoj međusobnoj sinhronizaciji. Aura softver takođe omogućava i promenu boje LED osvetljenja u ritmu muzike, a može se podesiti i tako da se boja menja u zavisnosti od temperature procesora.

ROG oklop štiti Maximus VIII Formula ploču tako što sprečava da toplota sa grafičke karte zagreva matičnu ploču, čime se obezbeđuju niže temperature kompletnog sistema, bolje performanse, ali i lepši izgled. Čelično elektro-galvanizovano ojačanje koje se nalazi na zadnjoj strani matične ploče sprečava uvijanje i odvodi toplotu sa ključnih komponenti.

Performanse za sigurne pobede u igrama: 5-Way Optimization, SupremeFX 2015, Intel LAN i LANGuard

Foto: Promo Foto: Promo

Maximus VIII Formula nastavlja ROG tradiciju, te donosi najbolje performanse do sada, najbolji overkloking (OC) dizajn, višestruko nagrađivani UEFI BIOS koji je lak za korišćenje i intuitivne uslužne programe za izuzetno gejming iskustvo.

Korisnik ne mora da bude ekspert kako bi dobio maksimalne performanse iz Maximus VIII Formula ploče jer 5-Way Optimization tehnologija automatski obavlja sva kompleksna podešavanja i donosi instant poboljšanje performansi. Ova ekskluzivna tehnologija dinamički optimizuje ključne parametre Maximus VIII Formula sistema u realnom vremenu i u odnosu na to šta korisnik u datom trenutku radi, čime se postižu maksimalne performanse procesora i smanjuje potrošnja energije. 5-Way Optimization omogućava da korisnikov računar bude idealno podešen za gejming, zabavu, posao ili bilo šta drugo – i to samo jednim klikom.

Audio sistem kojim je opremljena Maximus VIII Formula ploča isporučuje kristalno čist zvuk u igrama zahvaljujući SupremeFX 2015. SupremeFX donosi najbolje gejming audio ulaze i izlaze, specijalnu zaštitu od svih vrsta smetnji i kolekciju pažljivo izabranih audio komponenti koje ispunjavaju profesionalne standarde, kao što su: ESS ES9023P digitalno-analogni konverter (DAC) sa Hyperstream tehnologijom, ultra-low-jitter clock, Nichicon kondenzatori i 2VRMS pojačalo za slušalice. Sonic SenseAmp tehnologija automatski prepoznaje bilo koje slušalice sa impedansom od 32 do 600 oma i vrši automatsku optimizaciju audio sistema.

Foto: Promo Foto: Promo

Za vrhunski doživljaj prilikom igranja onlajn igara je zadužen najnoviji Inte Ethernet (I219-V) Gigabit LAN adapter koji obezbeđuje maksimalan protok i apsolutno najniži lag. Dvostruka prednost pomenutog LAN adaptera se ogleda u manjem opterećivanju procesora i izuzetno visokom protoku za TCP i UDP mrežni saobraćaj, tako da sistemu ostaje više snage za gejming. LAN port je zaštićen ekskluzivnom LANGuard tehnologijom koja obezbeđuje bezbedniju i stabilniju konekciju.

Najsavremenije mogućnosti za povezivanje: NVM Express U.2 i M.2, USB 3.1 Type-A/C, kao i 802.11ac Wi-Fi

Uz Maximus VIII Formula ploču, gejmeri imaju mogućnost da budu ukorak sa NVMe revolucijom i iskoriste pun potencijal najnovijih i najbržih SSD uređaja. Tu su U.2 i M.2 priključci koji donose brzinu transfera do 32Gbps.

Ugrađeni USB 3.1 Type-A i reverzibilni USB 3.1 Type-C portovi korisnicima Maximus VIII Formula ploče obezbeđuju brzinu i udobnost prilikom korišćenja, dok ekskluzivna ASUS USB 3.1 Boost tehnologija pruža dodatno ubrzanje USB 3.1 portovima.

Kako bi se postigla maksimalna brzina kada je u pitanju bežična konekcija, Maximus VIII Formula matična ploča je opremljena integrisanim 802.11ac Wi-Fi adapterom sa spoljnom antenom koja ima 2x2 dizajn (2 transmit, 2 receive) i dual-band podršku (2.4GHz i 5GHz).

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA