POČETAK KRAJA: Ovo Apple nije doživeo od svog osnivanja (FOTO)

iPhone je trenutno glavni izvor prihoda Apple-a, ali će budućnost čuvene kompanije zavisiti od drugih proizvoda

  • 10

Apple je imao još jedan rekordni kvartal u kojem je zabeležio rast (doduše manji nego pre) prodaje i prihoda, ali će doći vreme kada će rast ove kompanije prestati, a mnogi spekulišu da bi to mogao da bude baš ovaj kvartal.

PRODAJA SLABI, ALI JE ON I DALJE NAJJAČI: Apple ima MILIJARDU aktivnih uređaja širom sveta!

iPhone je trenutno glavni izvor prihoda Apple-a, ali će budućnost kompanije zavisiti od drugih proizvoda.

Najnoviji proizvodi giganta iz Kupertina, poput redizajniranog Apple TV-a, Apple Watch-a, Beats slušalica, iPod-a, kao i brojnih drugih hardverskih dodataka su svrstani u takozvanu "Other" kategoriju kada Apple objavljuje rezultate svoje zarade, a sve kako bi sakrio rast ili pad prodaje istih.

- Nije nam cilj da ne budemo transparentni, već da našoj konkurenciji ne damo uvid u naš uspeh, jer su to proizvodi na kojima smo puno radili - istakao je generalni direktor Apple-a, Tim Kuk.

Foto: pixabay.com Foto: pixabay.com

Postoji još jedan razlog zbog kojeg Apple javno ne objavljuje svoje rezultate, a to je zbog mogućeg pada akcija. Primera radi, da je Apple prošle godine objavio neadekvatnu prodaju Apple Watch-a, njegove akcije bi sigurno "potonule". Međutim, vrednost akcija je ipak pala zbog straha da iPhone u trenutnom kvartalu neće zabeležiti rast.

Prodaja iPhone-a porasla je za samo jedan odsto u odnosu na isti period prošle godine, dok je prodaja Mac i iPad uređaja pala za tri, odnosno 21 odsto.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Tokom poslednjih 15 godina, Apple-u su glavni izvori zarade dolazili od iPod-a, pa iPhone-a, pa iPad-a, pa ponovo iPhone-a, a trenutno se ne nazire nijedan naslednik. Trenutno čuvenu kompaniju niko ništa ne pita, a da li ovo može značiti početak propasti trenutno najvrednije kompanije na svetu, vreme će pokazati.

Najnovije vesti iz sveta kompjutera, igrica, mobilnih telefona, gedžeta možete pratiti i na našoj Facebook stranici!

(Telegraf.rs / Izvor: theverge.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • TheMilanBay

    29. januar 2016 | 13:41

    Haahhahahah ljudima se smucilo prebacivanje preko iTunes servisa, kao i iCloud... isto tako blutut se ne moze upariti sa android telefonom sto je smorno , sistem je zakljucan zato imaju pad.

  • Iphone forever

    28. januar 2016 | 20:20

    Kupicu sveEeE ajfoncicEeE!Tebi u inat postacu jabuka.

  • Toni

    28. januar 2016 | 18:17

    A Stiv Dzobs je izbacio najnoviji OS I ghost

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA