PICASA ODLAZI U PENZIJU: Google ukida čuveni servis za čuvanje fotografija

Picasa je nastala 2002. godine kao proizvod kompanije Lifescape (Idealab), a u julu 2004. godine našla se pod okriljem Google-a

  • 1

Kompanija Google je odlučila da čuveni servis za čuvanje fotografije Picasa "penzioniše" u korist sve popularnijeg Google Photosa.

GOOGLE PHOTOS KORISTI 100 MILIONA LJUDI: Da li ste i vi među njima?

Iako je Picasa jedan od najstarijih cloud servisa za čuvanje i deljenje fotografija, Google je ipak odlučio da je ugasi. Picasa je nastala 2002. godine kao proizvod kompanije Lifescape (Idealab), a u julu 2004. godine našla se pod okriljem Google-a.

Picasa je čuvala stotine miliona fotografija, a pored pristupanja putem internet pretraživača, postojala je i odvojena aplikacija.

Ovaj servis je ime dobio po čuvenom slikaru Pablu Pikasu i fraze "mi casa" (moja kuća).

- Picasa odlazi u zasluženu penziju, dok će jedinstvena usluga namenjena čuvanju i deljenju fotografija od sada biti isključivo Google Photos - stoji obaveštenje na službenom blogu.

Printskrin: picasa.google.com Printskrin: picasa.google.com

Picasa Web Albums će postati Google Photost, a zvanični datum gašenja ovog servisa je 1. maj 2016. godine. Sve objavljene fotografije na Picasi će ostati sačuvane, samo će korisnici morati da se prilagode novim opcijama koje nudi Google Photos.

Aplikacija će nastaviti da postoji, ali od 15. marta Google više neće objavljivati nikakve nove nadogradnje.

Najnovije vesti iz sveta kompjutera, igrica, mobilnih telefona, gedžeta možete pratiti i na našoj Facebook stranici!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA