ZABORAVITE NA PAMĆENJE ŠIFRI: Uskoro ćemo uvo koristiti kao lozinku

Novi sistem kompanije NEC mogao bi da drastično olakša potvrđivanje identiteta ljudi

  • 1

Kompanija NEC razvila je novi identifikacioni sistem koji će koristiti ljudsko uvo kao lozinku. Pomenuti sistem moći će da razlikuje osobe na osnovu rezonancije zvuka u njihovim ušnim šupljinama.

Telefone ćemo otključavati otiskom uha!

NEC-ov sistem će analizirati akustične karakteristike uha kako bi prepoznao pravu osobu, a on ima tačnost prilikom potvrđivanja identiteta i do 99 odsto.

Pomenuta tehnologija ne zahteva nikakvo skeniranje, već su dovoljne slušalice sa ugrađenim mikrofonom koje će primati zvuk, pa se ovaj identifikacioni sistem može koristiti dok se osoba kreće ili radi.

Sistem će analizirati zvuk i prepoznati osobu za približno jednu sekundu. Uvo svake osobe ima poseban, jedinstven oblik, isto kao i otisak prsta, pa je idealno za korišćenje kao biometrijska lozinka.

- S obzirom na to da naša tehnologija ne zahteva nikakve specijalne pokrete, poput skeniranja određenog dela tela, ona omogućava prirodniji način potvrde identiteta, čak i tokom hodanja ili rada, a sve što je potrebno jeste da osoba nosi slušalice sa ugrađenim mikrofonom - istakao je Šikegi Jamagata, generalni menadžer u kompaniji NEC.

Očekuje se da će NEC ovu tehnologiju komercijalizovati do 2018. godine.

Najnovije vesti iz sveta kompjutera, igrica, mobilnih telefona, gedžeta možete pratiti i na našoj Facebook stranici!

(Telegraf.rs / Izvor: dailymail.co.uk)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA