Telefone ćemo otključavati otiskom uha! (VIDEO)

Uz to što prepoznaje koji deo tela je pritisnut na ekran, tehnologija Bodyprint kompanije Yahoo Labs identifikuje korisnika sa pouzdanošću od 99.52 odsto

  • 4

Iz laboratorije kompanije Yahoo stiže nova tehnologija koja bi mogla da na jednostavan način olakša otključavanje mobilnih telefona, istovremeno nudeći veći nivo sigurnosti.

Sistem pod nazivom Bodyprint koristi već postojeću tehnologiju prepoznavanja dodira na kapacitivnim ekranima telefona kako bi očitavao biometrijske podatke korisnika.

Tako bi na primer ekran funkcionisao kao veliki senzor, i mogao bi da prepozna oblik uha korisnika kako bi se uređaj otključao čim se ono na njega prisloni.

Pored uha, ovaj sistem bi trebao da bude u stanju da prepozna delove tela poput prstiju, dlanova i slično. Osetljivost ekrana od tek 6 dpi kompenzuje se velikom površinom ekrana, pa Bodyprint tehnologija već sada ima uspeh prepoznavanja delova tela od 99.98 odsto. Uz to što prepoznaje koji deo tela je pritisnut na ekran, ova tehnologija identifikuje korisnika sa pouzdanošću od 99.52 odsto.

Svaki napredak u osetljivosti novih touchscreen ekrana poboljšaće rezultate Bodyprinta, ističu naučnici zaslužni za ovaj izum.

Pogledajte video:

Najnovije vesti iz sveta kompjutera, igrica, mobilnih telefona, gedžeta možete pratiti i na našoj Facebook stranici!

(Telegraf.rs / Izvor: bug.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA