ZA SVAČIJI DŽEP: Novi iPhone je NAJJEFTINIJI do sada (FOTO) (VIDEO)

Apple ovim modelom želi da poveća svoj udeo na tržištu, naročito u Kini i Indiji

  • 9
Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Definitivno najbitnija stvar novog 4-inčnog iPhone-a je njegova cena. Naime, ovo je najjeftiniji iPhone do sada i njegova početna cena u Americi iznosi 399 dolara za model od 16 gigabajta.

IPHONE SE JE NAJMOĆNIJI TELEFON OD 4 INČA NA SVETU: Pogledajte šta sve ima!

Apple ovim modelom želi da poveća svoj udeo na tržištu, naročito u Kini i Indiji, istovremeno zadržavajući visoke specifikacije.

iPhone SE je Apple-ov najbolji kompromis - ima specifikacije "flagship" modela, ali s obzirom na to da je manji i nema najnoviji industrijski dizajn, njegova cena je drastično manja od 6S modela.

Kako bi Apple povećao prisutnost na tržištima zemalja u razvoju, moguće je čak da će, stanovnicima zemalja kao što je Indija, iPhone SE ponuditi po jeftinijoj ceni. Takođe, postoji mogućnost iPhone-a SE od 8 GB.

Kolika je želja korisnika za manjim iPhone-om velika pokazuje i činjenica da je Apple u prošloj godini prodao 30 miliona 4-inčnog iPhone-a.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Novi model giganta iz Kupertina je ujedno i najjači telefon od četiri inča na svetu, sa najbržim procesorom, najboljom kamerom i najboljim softverom.

Sa druge strane, korisnici iPhone-a u Evropi neće imati tu sreću da SE model dobiju po jeftinijoj ceni. Naime, iPhone SE sa 16 GB interne memorije će se u SAD prodavati za 400 dolara, dok će u Evropi koštati čak 490 evra, što iznosi 550 dolara. Model sa 64 GB interne memorije će koštati čak 590 evra u Evropi, što je znatno skuplje od američkih 500 dolara. Razlike u cenama su zaista ogromne, ali treba istaći da je kod evropskih cena izražen porez.

Pogledajte video:

Najnovije vesti iz sveta kompjutera, igrica, mobilnih telefona, gedžeta možete pratiti i na našoj Facebook stranici!

(Telegraf.rs / Izvor: theverge.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Al

    22. mart 2016 | 12:20

    Znaci kostace oko 500e to je bas pristupacna cena samo 2 prosecne plate u Srbiji.

  • stvarno?

    23. mart 2016 | 17:38

    Evo prilike da samsungovi korisnici napokon kupe sebi iphone za male pare. I pored toga shto sam korisnik iphonea zadnjih 8 godina mislim da je tek sad relativno odmerena cena za taj telefon. 869€ je ipak malo previshe(koliko koshta bilo koji model od iphone 4 pa nadalje) cene u Nemachkoj. Iphone +jailbracke i imash voz a ne telefon. Samsung je za mene jedno groblje. Non-stop neki update u pozadini. Redovno neovljashceni transver podataka ispod haube. PDF ne otvara na WEB-u. PDF kreator taboo. Redovno BAGuje.mnogo beskorisnih Aplikacija koje ti ne trebaju a ne mozesh da ih iskljuchish linkuje sve Accounte koji posedujesh i seje podatke svuda po mrezi. Mnoge aplikacije koje ios godinama koristi i dalje nisu napravljene za android. I naravno nose ga "mushkarci" cepanka nosi cepanku. Prednost samsunga je u flash playeru, da je alternativa IOS-u i da za male pare mozesh da se kurchish da imash smart telefon. Iphone je biro telefon. S obzirom da u srbiji malo mushkaraca radi u biro i pola je nepismeno, njima iphone i ne treba.

  • Alijansa

    23. mart 2016 | 16:19

    Pristupacna cena je 150 - 200 EU.Sta je vama?550EU?Za taj iznos moze da se kupi polovan Macbook sa intelovim i5 procesorom sto ne moze da se poredi ni sa jednim mobilnim telefonom!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA