Stižu univerzalne Instagram, Facebook i Messenger aplikacije za Windows 10

Microsoft polako ispravlja grešku sa nedostatkom dobrih aplikacija na svom marketu, a univerzalne aplikacije će mu u tome sigurno pomoći

  • 1

Microsoft je na svojoj konferenciji namenjenoj developerima, "Build 2016", objavio još tri univerzalne aplikacije - Facebook, Facebook Messenger i Instagram.

NAJUSPEŠNIJI WINDOWS DO SADA: Evo koliko ljudi koristi Desetku!

Univerzalna aplikacija u suštini znači da će Facebook, ili bilo koja druga kompanija, morati da napravi samo jednu verziju svake aplikacije koja će se lako prilagoditi između Windowsa 10 za PC, tablet i smartfon.

Ono što je cilj univerzalnih aplikacije jeste da se poboljša ekosistem aplikacija na Windows 10 marketu.

Primera radi, trenutno Instagram aplikacija za Windows Phone nema najnovije funkcije, a čak joj nedostaje i podrška za video-snimke. U međuvremenu su Android i iOS aplikacije već dobile podršku za objavljivanje snimaka u trajanju od 60 sekundi.

Kreiranje jedne univerzalne aplikacije za sve Windows platforme će developerima drastično olakšati posao, što znači da bi Windows market uskoro mogao da dobije veliki broj novih apikacija.

Najnovije vesti iz sveta kompjutera, igrica, mobilnih telefona, gedžeta možete pratiti i na našoj Facebook stranici!

(Telegraf.rs / Izvor: mashable.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milos

    31. mart 2016 | 17:47

    Da samo sto očajno loše rade... Pogledajte na youtubu kako radi instagram na L950... Stalno bagovi, force close, kočenje

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA