KORISNICI WINDOWSA 10 SPREMITE SE: Microsoft sprema velike promene za ovo leto (FOTO)

Reč je o novom velikom ažuriranju koje je nazvano Anniversary Update, a koje će svim korisnicima ovog leta stići potpuno besplatno

  • 3

Kompanija Microsoft je na ovogodišnjoj Build 2016 konferenciji najavila Anniversary Update za Windows 10 koji će se pojaviti ovog leta i koji će biti potpuno besplatan za sve korisnike.

Stižu univerzalne Instagram, Facebook i Messenger aplikacije za Windows 10!

Anniversary Update stići će i na Xbox One i HoloLensšto znači da će biti omogućeno i pokretanje UWP (Universal Windows Platform) aplikacija i na Microsoftovoj igračkoj konzoli.

Za sada su najavljene univerzalne Facebook, Instagram, Facebook Messenger, Twitter, Vine i FitBit aplikacije.

Anniversary Update doneće bolje korisničko iskustvo, napredniji Windows Ink, više mogućnosti za Cortanu, podršku za Hello unutar Edge internet pretraživača, ali i neke nove opcije poput digitalnog lenjira.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Međutim, najveća novost će svakako biti "native" podrška za Bash shell koju će Microsoft osigurati u saradnji sa kompanijom Canonical. Zainteresovani će moći preuzeti Bash iz Windows Storea, a najviše koristi će imati developeri koji će moći da rade sa .sh skriptama, awk, sed, grep i drugim CLI alatima i putem recimo Emacsa menjati kod i pod Windowsima, bez potrebe za instalacijom aplikacija trećih strana.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Kao i uvek pre nego što nadogradnja stigne do krajnjih korisnika, sve novosti će najpre moći da isprobaju korisnici iz Windows Insider programa.

Najnovije vesti iz sveta kompjutera, igrica, mobilnih telefona, gedžeta možete pratiti i na našoj Facebook stranici!

(Telegraf.rs / Izvor: bug.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • stvarno?

    1. april 2016 | 17:07

    Kako kome. Ja ipak mislim da je 7mica naj bolje.

  • Bond

    2. april 2016 | 23:25

    10 djubre. Sam menja vreme

  • Invi

    3. april 2016 | 22:25

    Win7 je vrh za ovo djubre.danas sam koristio win10.totalni promasaj.vise izgleda kao android operativni sistem nego win.ovo treba zaobici i sacekati neku lepsu verziju win7.na koju ce biti primoran Mikrosoft da napravi.tako su napravili vistu da bi svi presli sa Xp pa kad im nije uspelo dobili smo win7.sad pokusavaju isto.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA