NIKO VAS NE MOŽE PRISLUŠKIVATI: WhatsApp je sada NAJBEZBEDNIJA aplikacija za dopisivanje

WhatsApp je jedna od najpopularnijih aplikacija za dopisivanje i koristi je više od milijardu ljudi, a ona je sada svojim korisnicima ponudila i "end-to-end" enkripciju

  • 1

Kompletna komunikacija na WhatsApp-u je sada "end-to-end" enkriptovana, što znači da je prisluškivanje i čitanje poruka u ovoj aplikaciji gotovo nemoguće.

NOVE OPCIJE NA WHATSAPPU: Evo šta sada možete da uradite dok pišete poruku!

"End-to-end" kodiranje podrazumeva da razmenjeni sadržaj mogu da vide samo dve osobe koje međusobno komuniciraju, bez mešanja treće strane.

WhatsApp je u novembru 2014. godine u saradnji sa kompanijom Open Whisper Systems počeo da korisnicima nudi enkriptovane poruke, ali se sada ova zaštita proširila i na pozive, video-poruke i grupne konverzacije za sve korisnike.

Još uvek nije poznato da li je WhatsApp u potpunosti imun na zahteve za prisluškivanje vlada širom sveta, ali se zna da je za prisluškivanje korisnika ove aplikacije neophodna potpuna saradnja njenih tvoraca.

WhatsApp je jedna od najpopularnijih aplikacija za dopisivanje i koristi je više od milijardu ljudi širom sveta.

Najnovije vesti iz sveta kompjutera, igrica, mobilnih telefona, gedžeta možete pratiti i na našoj Facebook stranici!

(Telegraf.rs / Izvor: theverge.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA