MICROSOFT PRIZNAO PORAZ: Prodaja Windows Phone telefona gora neko ikad pre

Prodaja Windows Phone telefona doživela je drastičan pad u odnosu na isti period prošle godine kada je prodato 8,6 miliona telefona

  • 5

Kompanija Microsoft objavila je finansijke rezultate za prvo tromesečje ove godine koja su pokazala da se pad prodaje Windows Phone uređaja nastavio.

Najbolja aplikacija sa Windows Phone telefona stiže na Android i iOS!

Naime, u januaru je Microsoft objavio finansijske rezultate za poslednje tromesečje prošle godine, u kome je kompanija prijavila pad prodaje Lumia telefona od čak 57 posto. Mnogi su već tada požurili da predvide kraj Windows Phone platforme, a izgleda da su se loša predviđanja ipak obistinila.

Microsoft kaže da je poslovanje sa telefonima opalo u pogledu prihoda za čak 46 posto i da je prodato svega 2,3 miliona Lumia telefona.

Ovo je drastičan pad u odnosu na isti period prošle godine kada je prodato 8,6 miliona telefona, a sama kompanija je priznala pad prodaje i poručila da se očekuje nastavak pada i u narednim tromesečjima. Microsoft je otkrio da je u istom period prodao preko 15 miliona drugih telefona, a to su verovatno "obični mobilni telefoni" sa Nokia brendom na sebi.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Kompanija je sada fokusirana na druge uređaje i poručuje da će se u pogledu Windows telefona zanimljive stvari videti tek sledeće godine.

Najnovije vesti iz sveta kompjutera, igrica, mobilnih telefona, gedžeta možete pratiti i na našoj Facebook stranici!

(Telegraf.rs / Izvor: softpedia.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Григорий

    25. april 2016 | 14:44

    Definitivno najgluplja stvar koja je izmišljena. Ko to nije imao, taj ne zna šta je patnja.

  • Tehničar STOČARSTVA

    26. april 2016 | 15:28

    Problem je što su zatvorili operativni sistem za ostale aplikacije. Viber na njega ne možeš normalno instalirati, ili ti treba IT doktorat za to.

  • dago1

    25. april 2016 | 19:58

    Mora jednom da padne prodaja. Ko je kupio jednom drzace ga dve tri cetiri godine. Nije carapa da se mijenja svaki dan

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA