Google napravio aplikaciju koja će zbog jedne OPCIJE biti POPULARNIJA od WHATSAPPA I VIBERA (FOTO) (VIDEO)

Dizajn nove aplikacije Allo je jednostavan i lako razumljiv, a opcija pod nazivom Google-ov pomoćnik je ono zbog čega bi ona mogla da postane novi Viber i WhatsApp

  • 2

Kompanija Google je na svojoj ovogodišnjoj I/O konferenciji predstavila novu aplikaciju za dopisivanje pod imenom Allo, u koju je ugrađen Google-ov pomoćnik. Zbog ove karakteristike, ona bi vrlo lako mogla da sa trona najpopularnijih skine WhatsApp i Viber.

Pogledajte koje aplikacije su najpopularnije, a koje su najviše para zaradile!

Dizajn Allo-a je jednostavan i lako razumljiv, sa nekoliko pametnih inovacija.

Korisnici se u aplikaciju prijavljuju pomoću broja mobilnog telefona, a moguće je povezati i sopstveni Google nalog. Nakon toga, dopisivanje i slanje emoji-ja i stikera može da počne. Takođe, jednostavnim prevlačenjem prsta moguće je smanjiti ili povećati tekst, kao i crtati po fotografijama koje želite da pošaljete prijateljima.

Međutim, to nije sve što Allo nudi. Ono što ovu aplikaciju ističe od drugih je Google-ov pomoćnik (chatbot), novi interfejs u kojem je moguće dobijati svakakve informacije od ovog internet pretraživača.

Printskrin: Youtube/The Verge Printskrin: Youtube/The Verge

Jednostavnim kucanjem @google moguće je postaviti pitanje Google-u direktno iz aplikacije i dobiti odgovor.

Google-ov "chatbot" je pametniji od drugih, pa će tokom dopisivanja sa prijateljima automatski ponuditi moguće odgovore na njihova pitanja zahvaljujući naprednom mašinskom učenju.

U primeru koji je istakao portal "The Verge" vidi se kako je korisnik dobio fotografiju sa maturiranja svog prijatelja, a Allo je odmah prepoznao šta je na slici i ponudio odgovore kao što su "čestitam" i "izgledaš savršeno".

Konverzacije će naravno biti enkriptovane i maksimalno zaštićene od prisluškivanja.

Pored aplikacije Allo, Google je na I/O konferenciji predstavio i aplikaciju Duo koja služi za video-pozive i pandan je Apple-ovom FaceTime-u, odnosno Skype-u. Njena glavna prednost je ta što će odlično raditi i na sporijim internet konekcijama.

Printskrin: Youtube/The Verge Printskrin: Youtube/The Verge

Allo će se pojaviti ovog leta za Android i iOS uređaje i biće besplatan, a Google ne planira da ukine aplikaciju Hangouts koja se danas koristi za dopisivanje.

Pogledajte video:

Najnovije vesti iz sveta kompjutera, igrica, mobilnih telefona, gedžeta možete pratiti i na našoj Facebook stranici!

(Telegraf.rs / Izvor: theverge.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Profesor

    19. maj 2016 | 13:32

    I tako malo po malo...kompletna privatnost vam se seli na google. E bas necu da koristim ovo! :)

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA